Verstappen: Hamilton je dober, a ni bog

Formula 1 5. Feb 20206:20 > 6:23
Mark Thompson/Getty Images

Voznik Red Bulla Max Verstappen verjame, da lahko predstavlja dostojnega nasprotnika Lewisu Hamiltonu v boju za naslov prvaka. Hamilton je v zadnjih dveh sezonah že nekaj dirk pred koncem prišel do naziva najboljšega, Max pa je odločen, da letos ne bo tako.

Tekom zimskega obdobja in počitka v Formuli 1 je Max Verstappen z Red Bullom podpisal novo pogodbo, ekipa pa od mladega Nizozemca pričakuje, da se z Lewisom Hamiltonom v naslednji sezoni bori za naslov prvaka. V zadnjih dveh sezonah voznika Ferrarija nista bila blizu, zdaj pa ima Max priložnost, da se izkaže in zaustavi Hamiltona na pohodu na sedmi naslov prvaka. 

“V Formuli 1 je veliko odvisno od dirkalnika. Lewis je zelo dober. Definitivno je eden izmed najboljših, a ni bog. Mogoče je bog z njim, a on to ni,” je dejal Verstappen za Reuters.

“Želimo postaviti iziv za Mercedes in mislim, da nam to lahko uspe. Komaj čakam, vsi smo pripravljeni in motivirani. Zadnja sezona je bila na koncu zelo tekmovalna” je dejal Verstappen.

Red Bull v novo sezonu prihaja tudi s tajskim voznikom Alexom Albonom. V zadnji sezoni je Verstappen dobil tri dirke in končal na skupno 3. mestu za dvojico iz Mercedesa, ki sta jo sestavljala Hamilton in Valtteri Bottas.