Ferrari ne bo mogel razvijati svojega DNK

Formula 1 23. Apr 202011:51 > 11:53
Getty Images/Clive Mason

Formula 1 v želji po čim večji izenačenosti ekip uvaja tako imenovani "salary cap", toda omejena poraba denarja niti približno ni po željah velikega Ferrarija.

Povezano

Za leto 2020 so zgornjo mejo proračuna omejili na 160 milijonov evrov, že naslednje leto bodo lahko imele ekipe v Formuli 1 proračun najvišji 135 milijonov. FIA želi v nekaj letih proračun zmanjšati na vsega 90 milijonov, kar niti približno ni po željah ekipe iz Maranella.

Nivo je že zahteven v primerjavi s tistim, kar je bilo dogovrjeno lanskega junija. Naprej se ne more zmanjševati brez velikega žrtvovanja, posebno v smislu človeških resursov,” je dejal prvi človek Ferrarija Mattia Binotto.

Če bi bilo omejevanje še manjše, potem ne bi bili v položaju, da še naprej razvijamo naš dirkaški DNK. V Formuli 1 imamo različne ekipe z različnimi značilnostmi. Delajo v različnih državah, pod različnimi pravili in s svojim načinom dela. Zato ni enostavno narediti te spremembe zmanjševanja stroškov,” je dodal Binotto.

Šef poskočnega konjiča je še dodal, da glede epidemije koronavirusa ne gre prehitevati in da je najprej potrebno razmisliti o vseh mogočih posledicah.