Vettel: Čas je, da se vrnemo

Formula 1 1. Jul 202011:37 > 11:39
Mark Thompson/Getty Images

Sebastian Vettel je pred začetkom zadnje sezone pri Ferrariju sporočil, da je pripravljen za povratek na dirkališče. Sezona Formule 1 se začenja prihajajoči konec tedna v Avstriji, kjer bo čez teden dni na sporedu še ena dirka.

Sezona Formule 1 se še vedno ni začela in bo prvič v zgodovini potekala v skrajšani obliki. Prva dirka nas čaka v nedeljo v Spilbergu. Dirkač Ferrarija Sebastian Vettel bo tako imel neobičajno zadnjo sezono v italijanski ekipi.

Ni skrivnost, da komaj čakamo, da se vrnemo, minilo je ogromno časa. Na začetku sem užival v premoru, ker veliko potujemo in običjano ne preživimo toliko časa z družino in prijatelji. Toda čas je, da se vrnemo in pripravljen sem dati vse od sebe, tudi brez navijačev. Steza v Avstriji mi je všeč, posebej, ker je med gorami, kar obožujem,” je dejal nekdanji štirikratni svetovni prvak.

Čeprav na testiranjih niso blesteli, Vettel verjame, da lahko rdeči pridejo do spodbudnega rezultata. “Moramo biti realni glede na to, kaj smo videli na testiranjih. Prav taok bo neobičajno voziti dve dirki na istem mestu, bomo pa za drugo imeli veliko več podatkov. Kar bomo naredili prvi vikend, bo imelo pomemben vpliv na drugega.”