Schumi na rojstni dan ostaja v komi

Formula 1 3. Jan 201412:47 > 13:20

Ljubljana – Številni navijači Ferrarija se zbirajo pred bolnišnico v Grenbolu, kjer želijo izkazati čast hudo poškodovanemu Michaelu Scuhmacherju, ki v petek praznuje svoj 45. rojstni dan. Schum v komi že peti dan zapored.

Michael Schumacher svoj 45. rojstni dan preživlja v umetni komi v bolnišnici v Grenoblu, kjer se zdravniki še naprej borijo za njegovo življenje. Stanje nekdanjega dirkača Ferrarija ostaja stabilno, a še vedno kritično. Zdravniki z informacijami ostajajo skopi.

Schumacherjeva družina ves čas ostaja ob njem. Poleg žene, sina in hčerke sta v Grenoblu tudi njegov mlajši brat Ralf in oče Rolf. Ožja družina se je oglasila prek uradne spletne strani, kjer se je zahvalila za vso podporo: “Vsi vemo, da je borec, ki se ne bo predal.

Tihi shod za rojstni dan
Ferrari, s katerim je Schumacher prišel do največjih uspehov v formuli 1, je na svoji Facebook strani vse navijače pozval, da se v petek v tihem shodu zberejo pred bolnišnico v Grenoblu in se tako poklonijo svojemu junaku, ki se po smučarski nesreči bori za življenje.

Huda nesreča se je zgodila v nedeljo na smučišču v Meribelu, ko je Schumacher padel na neurejenem delu smučišča in staknil hude poškodbe glave. Schumija so nemudoma prepeljali v bolnišnico in opravili operacijo, za zdaj pa dirkaška legenda ostaja v umetni komi, saj tako najlažje zdravijo hude poškodbe. Usoda enega največjih drikačev vseh časov ostaja negotova.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images