Hamilton udaril po Arabcih: Ni moja izbira, da sem tu!

Avtomoto 4. Dec 20218:48 > 8:587 komentarjev
Lewis Hamilton
Foto: REUTERS/Bryn Lennon

Pred nedeljsko dirko za VN Savdske Arabije je Lewis Hamilton sporočil, kaj si misli o naravnanosti države, kjer dirkajo ta konec tedna, do skupnosti LGBTIQA+.

Pred dirko za VN Savdske Arabije v Džidi je Hamilton obsodil naravnanost države, kjer nastopajo, do istospolno usmerjenih.

Britanec je dejal, da ga moti nastopanje v državi, kjer so kršene osnovne človekove pravice. V ta namen bo jutri nosil čelado z napisom “Progress Pride“. Sicer je zatrdil, da so ga v kraljevini lepo sprejeli, a kot eden izmed vplivnežev čuti dolžnost, da spregovori o človekovih pravicah, ki naj bi bile po njegovem mnenju v Savdski Arabiji grdo poteptane.

Lewis Hamilton. Foto: AP Photo/Amr Nabil via Guliver

Omenjeno čelado je sicer nosil tudi na dirki za VN Katarja, kjer po mnenju Hamiltona prav tako kršijo pravice istospolnih (LGBTIQA+). Kot je verjetno vsem znano, so spolni odnosi med istospolno usmerjenimi v Savdski Arabiji strogo prepovedani, kar je po mnenju dirkača “precej zastrašujoč podatek”.

“Se tu počutim lagodno? Ne bi rekel, ampak saj niti ni moja odločitev, da nastopamo na tem prizorišču. Tako so se odločili v krovni organizaciji Formule 1,” je dejal zgroženi Britanec.

Komentari

Vaš komentar