Horner: To ni aroganca, temveč samozavest

Avtomoto 28. Feb. 202213:34 > 13:51
Delite:
Christian Horner in Verstappen. Foto: guliverimage

Šef Red Bulla Christian Horner je poudaril, da celotno ekipo motivira številka 1, ki se nahaja na nosu dirkalnika aktualnega svetovnega prvaka Maxa Verstappna.

Max Verstappen je lansko leto v dramatičnem zaključku prišel do prvega naslova svetovnega prvaka in pravice, da letošnjo sezoni začne s številko 1 na svojem RB18 bolidu.

“Dodajanje te številke na dirkalnik, po vseh težavah, skozi katere smo šli lansko leto, po veliki borbi, motivira vse v ekipi. Sedaj se bomo borili, da jo zadržimo,” je dejal Christian Horner.

“Lahko se opazi poletnost v koraku vsakega člana naše ekipe, to nam daje samozavest, to pa je zelo pomembna stvar v športu. To ni aroganca, temveč samozavest,” poudarja prvi mož Red Bulla.

Za ekipami so prvi trije dnevi testiranj v Barceloni pred novo sezono. “Lepo se je vrniti na stezo. Dirkalniki so novi, vse je drugače. Spoznavamo se tudi še z našim dirkalnikom RB18, a povratna reakcija je dobra. Obnaša se po pričakovanjih. Za nami je spodbuden začetek.”

Nova sezona se s prenosom na Sportklubu začenja čez manj kot mesec dni 20. marca v Bahrajnu. “Vsi to čakajo, vsi želijo videti najboljše dirkače na svetu, veliko borbo … Mislim, da bo Ferrari tukaj v letošnji sezoni, McLaren izgleda dobro … Obstaja nekaj kandidatov. In ne pozabimo Georga Russella, on bo zelo pomemben,” je sklenil Horner.