Kot na naših cestah: “Idiot je nenadoma zavrl!” (VIDEO)

Avtomoto 22. Apr 202419:11 0 komentarjev

Sredi VN Kitajske sta se med vožnjo za varnostnim avtomobilom zaletela Kanadčan Lance Stroll in Avstralec Daniel Ricciardo. Slednji je bil po dirki besen kot ris, ko je slišal, da ga je poskušal dirkač Aston Martina okriviti za nesrečo.

Do trka je prišlo tik pred nadaljevanjem dirke, potem ko se je varnostni avtomobil že umaknil v bokse, tempo pa je diktiral vodilni Max Verstappen. Na koncu dolge ravnine so bili vsi dirkalnimi povsem strnjeni v pričakovanju pospeševanja Nizozemca. Ob tem je bil nekoliko nespreten Fernando Alonso, ki je z blokiranima sprednjima pnevmatikama skoraj priletel v zadel Carlosa Sainza. Posledično so močneje zavrli tudi ostali za njim, ob tem pa je najkrajši konec potegnil Lance Stroll. , ki pa bi se lahko, roko na srce, bolje odzval.

“Šlo je za učinek harmonike, ker je nekdo spredaj zavrl in so nato tudi ostali. Dirkalnik pred menoj se je zaustavil, nikamor se nisem mogel umakniti. Šlo je za eno tistih nenavadnih dirkaških nesreč,” je po dirki dejal Kanadčan, ki ni sprejel krivde, čeprav je bil on tisti, ki se je zaletel v zadek Daniela Ricciarda., niti se ni strinjal s kaznijo 10 sekund, potem ko so mu krivdo pripisali komisarji.

Med dirko je po radijski zvezi z inženirjem Ricciarda celo označil za “idiota, ki je nenadoma zavrl.” Omenjeni pogovor lahko na zgornjem posnetku poslušate od 19. sekunde dalje.

Avstralec je po dirki povsem izgubil živce, ko je slišal za besede mlajšega konkurenta. “Očitno sem jaz tukaj idiot in krivda povsem moja. Resnično se trudim po svojih najboljših močeh, da ne bi rekel, kar mi leži na duši, ampak naj se je**! Če bo čez eno uro ponovno pogledal posnetek, bo krivil sebe. Če ne, pa mu ne morem pomagati,” je bil brez dlake na jeziku Ricciardo, ki je bil v dobrem položaju za prve točke to sezono.

Novo zmago je s suvereno predstavo vpisal Verstappen, medtem ko sta tako Stroll kot Ricciardo ostala brez točk.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!