Marko: Maxov boj za naslov je prioriteta

Avtomoto 7. Maj 202110:34 0 komentarjev
Max Verstappen Helmut Marko
xPhoto4/LaPressex

Helmut Marko, prvi človek Red Bulla, je dejal, da bo njegova ekipa naredila vse, da Maxu Verstappnu pomaga v boju za naslov svetovnega prvaka Formule 1.

Max Verstappen je odlično začel sezono. Na prvih treh dirkah je vpisal zmago in dve drugi mesti in ima trenutno osem točk zaostanka za aktulanim svetovnim prvakom in prvim dirkačem Mercedesa Lewisom Hamiltonom.

“Nadaljevali bomo z razvojem našega dirkalnika za naslednjo sezono, toda to nikakor ne pomeni, da bomo Maxov boj za naslov postavili v drugi plan. Ne moremo sedaj narediti tega, ko imamo po dolgem času dirkalnik, s katerim bi lahko postali svetovni prvaki,” je poudaril Helmut Marko.

Na zadnji dirki na Portugalskem se Red Bullov dirkalnik z oznako RB16B ni pokazal v najboljši luči. “Počasi dobivamo sliko moči in slabosti našega dirkalnika. Pogoji na Portugalskem niso bili običajni. Pričakujem, da bomo imeli v Barceloni standardno dirko in takrat bomo še bolje vedeli, na čemu moramo delati,” je prepričan Marko.

Prvi človek Red Bulla tudi prihajajoči konec tedna na VN Španije pričakuje ogorčen boj med njegovo ekipo in Mercedesom. “Mislim, da bomo lahko maksimalno razvili hitrost dirkalnika in ujeli dober ritem. Jasno je, da je tudi Mercedes v vse boljšem stanju. Pomembno je, da napredujemo iz vikenda v vikend. Verjamem, da se lahko do konca borimo za naslov,” je dodal Marko.

Celotno dogajanje iz Barcelone od današnjih uvodnih prostih treningov do nedeljske dirke spremljajte ekskluzivno na programih Sportkluba.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!