Nasmejani Avstralec ostaja del najhitrejšega cirkusa

Avtomoto 23. Sep 202316:52 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Tako Avstralec Daniel Ricciardo kot Japonec Juki Cunoda tudi v letu 2024 ostajata za krmilom AlphaTaurija. Moštvo formule ena, ki zadnje obdobje kaže vse boljšo formo, tako kljub pritisku talentiranega Liama Lawsona ne bo spreminjalo trenutne zasedbe.

Iz moštva AlphaTauri so še pred sobotnimi kvalifikacijami, kjer so si zagotovili 9. in 11. startno mesto, sporočili vest, da bosta tudi prihodnjo sezono v bolidu sedela Daniel Ricciardo in Juki Cunoda. Trenutno sicer ob Japoncu z drugim dirkalnikom upravlja 21-letni Novozelandec Liam Lawson, saj izkušeni Avstralec še zdravi poškodbo roke.

Dirka za VN Japonske je na sporedu v nedeljo, ob 7.00. Ekskluzivno si jo oglejte na programu Sportklub 1.

Čeprav je mlajši namestnik, ki opravlja tudi vlogo rezervnega dirkača Red Bulla, na treh dirkah pustil odličen vtis, se pri italijanski ekipi niso odločili za novo zamenjavo. Spomnimo, Riccairdo je sedež dobil šele po deseti dirki letošnje sezone, potem ko so se po slabih predstavah predčasno ločili od Nycka de Vriesa.

“Naslednje leto tehnične regulacije večinoma ostajajo nespremenjene, zato smo se odločili za logičen korak in pri sestavi dirkaške zasedbe izbrali kontinuiteto,” je odločitev komentiral prvi mož ekipe Franz Tost in glede svojih izbrancev dodal: “Zelo sem zadovoljen z Jukijevim napredkom, medtem ko je Daniel prinesel zmagovalne izkušnje, tako bomo imeli leta 2024 eno najbolj konkurenčnih dirkaških navez v karavani.”

Tudi Lawson ni ostal brez napredovanja, saj bo prihodnjo sezono opravljal vlogo rezervnega dirkača tako Red Bulla kot sestrskega moštva AlphaTaurija. Letos pa bo najverjetneje odpeljal še nekaj dirk, saj se Ricciarda znova na stezi pričakuje šele proti koncu oktobra.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!