Perez po “napaki” ekipe dirkal od New Yorka do Miamija

Avtomoto 5. Maj. 202211:21 > 11:21
Delite:
Foto: Red Bull Content Pool

New York, stolpnice, polne ulice, znameniti rumeni taksiji in ... Dirkalnik moštva formule ena Red Bull Racing, s Sergiom Perezom za krmilom. Avstrijska multinacionalka znova počne to, v čemer je najboljša, na največjem odru oglašuje svojo energijsko pijačo in hkrati popularizira najelitnejši razred motošporta, ki se v zadnjem obdobju v ZDA širi kot požar.

Letos sta na koledarju formule ena dve dirki v ZDA. VN ZDA v Austinu se je priključila ulična dirka v Miamiju, kjer bodo rdeče luči ugasnile v nedeljo ob 21.30, seveda tudi v prenosu na Sportklubu.

Zgodba je sledeča: Šef Red Bull Racing ekipe Christian Horner je Checa Pereza poslal v New York namesto v Miami, ki gosti nedeljsko preizkušnjo, Mehičan pa se je moral z dirkalnikom nemudoma odpraviti na jug Floride.

Gre seveda za izmišljeno promocijsko zgodbo, ki je Pereza popeljala skozi mesto New York, park Everglades na Floridi, po makadamski cesti ob reki, ko je hkrati na smučeh vlekel še Parksa Bonifayja in vse do stadiona Hard Rock.

Prihodnjo sezono se bo koledarju priključila še tretja steza v ZDA, dirko bo gostil tudi Las Vegas, dirkači pa bodo divjali tudi po znamenitem Las Vegas Stripu, torej tudi mimo vseh znamenitih hotelov.