Pred vrati slovitega Ferrarija novi pretresi

Avtomoto 25. Nov 202214:31
Foto: Profimedia

Šef najslovitejše ekipe formule ena Mattia Binotto naj bi bil tik pred odstopom s položaja, poroča italijanska Corriere della Sera. Ferrari je pravkar končano sezono sklenil na drugem mestu med konstruktorji in tudi v dirkaškem seštevku s Charlesom Leclercom.

Scuderia Ferrari bo, kot vse kaže, po štirih letih doživela naslednjo spremembo na čelu moštva. Italijanski inženir Mattia Binotto naj bi se zaradi pomanjkanja podpore s strani izvršnega direktorja Johna Elkanna odločil za slovo. Kot pišejo pri Corriere della Sera, bi lahko uradno potrdilo sledilo že zelo kmalu in naj bi le še usklajevali podrobnosti prekinitve pogodbe.

Binotto je tesno s Ferrarijem povezan že 28 let. Začel je v oddelku za razvoj motorja. Bil je del ekipe na začetku tega tisočletja, ko je s poskočnim konjičkom na stezi kraljeval Michael Schumacher. Pred devetimi leti je postal šef oddelka za razvoj motorja, leta 2016 tehnični direktor in januarja 2019 vodja ekipe.

Pogodba mu sicer poteče šele konec leta 2023, a naj bi nekaterim tesnim prijateljem že med zadnjim dirkaškim koncem tedna sezone v Abu Dabiju sporočil, da je preprosto preveč utrujen in s svojim delom v podjetju ne more nadaljevati.

Gasilska slika po zadnji dirki. V novi sezoni bo zasedba precej premešana. Foto: Profimedia

Razvoj dirkalnika za leto 2023 že v polnem teku

Sprememba, ki seveda še ni uradna, a se zdi pred vrati, prihaja v neposrečenem trenutku. Ferrari že dolgo ni bil tako konkurenčen kot letos, ekipa inženirjev pa je ostala brez vodje, ki je bdel tudi nad razvojem dirkalnika za sezono 2023. Ekipa, ki nujno potrebuje stabilnost, bo tako doživela nov pretres.

Za zdaj se kot morebiten naslednik Binotta omenja zgolj šef Sauberja Frederic Vasseur. Sauber sicer od leta 2019 nastopa pod imenom Alfa Romeo Racing in bo v prihodnosti začelo partnerstvo z Audijem (od leta 2026). Ferrari naj bi sicer te govorice že zanikal, poročajo v Italiji. V vsakem primeru bodo Italijani prisiljeni imenovati novega šefa ekipe iz Maranella, četudi ne bo šlo za popolno izbiro.

Komentari

Vaš komentar