Neulovljivi Gajser v Indoneziji še povečal prednost

Avtomoto 26. Jun 20228:04 > 15:35 0 komentarjev
Foto: Honda Racing

Slovenski motokrosist Tim Gajser je zmagal na dirki svetovnega prvenstva razreda MXGP na novem prizorišču v Indoneziji. Dobil je obe vožnji ter z novimi 50 točkami še povečal naskok v SP.

Potem ko je dobil že sobotne kvalifikacije, je bil tudi danes razred zase in brez težav povečal naskok v seštevku sezone. Zdaj ima že 125 točk naskoka.

Gajser je takoj po startu prve vožnje prevzel vodstvo in prednost do cilja le še povečeval, drugi je bil Španec Jorge Prado, tretji pa njegov rojak Ruben Fernandez.

“Dobro je bilo. Precej vroče je, a uspel mi je dober start in upam, da bo tako tudi v drugi vožnji,” je odlično prvo polovico naloge ocenil letos najboljši motokrosist na svetu.

Na dirki v Samoti Sumbawi sicer ni bilo vseh dirkačev, saj je bilo na startu razreda MXGP le 20 voznikov. Manjkal je tudi Francoz Maxime Renaux, pred tedni še najresnejši tekmec Gajserja, ki se je poškodoval na prejšnji dirki. Po drugi strani pa je povratnik po poškodbi, njegov rojak Romain Febvre, lani drugi motokrosist na svetu, danes v prvi vožnji iztržil peto mesto.

Brez težav nadzoroval potek dirke

V drugi vožnji je Gajser sicer slabše začel in bil v uvodnih krogih tretji, nato pa hitro prišel na vodilno mesto in tam ostal do konca. Najprej je prehitel Febvreja, potem pa z atraktivnim manevrom na mestu, kjer tega ni pričakoval, še Prada. Ko je bil spredaj, pa tekmeci niso imeli več nobene možnosti, da bi ga še ujeli.

Za njim sta to vožnjo končala Prado in Febvre. Skupno na dirki je tako Gajser dobil 50 točk za zmago, drugi je bil Prado (44), tretji pa Fernandez (38).

“Nekaj časa sem potreboval, da sem po startu prišel v ospredje. A sem se ves čas dobro zabaval, brez težav sem nadzoroval potek dirke in sem zelo zadovoljen,” je današnji nastop ocenil Gajser.

Prednost povečal na 125 točk

V seštevku je zdaj slovenski as že pri 535 točkah. Po novem je najbližje Prado s 410, na tretje mesto je zdrsnil Švicar Jeremy Seewer (405), ,ki je imel konec tedna v Indoneziji veliko težav in je bil le deveti.

“Bil je res odličen dan. Dosegel sem dve zmagi, predvsem pa sem se dobro zabaval na stezi. Prva vožnja je bila skoraj popolna, bil sem najhitrejši na startu in nadzoroval dogajanje. Tudi steza je bila danes precej boljša, očitno je ekipa, ki jo pripravlja, svoje delo dobro opravila,” je po dirki za spletno stran svoje ekipe Honda dejal Gajser.

“V drugi vožnji začetek ni bil tako dober, mi je pa uspelo nekaj res lepih prehitevanj. Zdaj je prednost v seštevku že 125 točk in sem res lahko zelo zadovoljen z dosedanjim potekom sezone. Seveda pa gre velika zahvala ekipi, pa tudi prebivalcem Sumbawe, ki so nas res lepo sprejeli. Komaj čakam, da se naslednje leto vrnemo,” je še dodal Gajser.

Gajser je bil sicer edini slovenski dirkač na tem prizorišču, saj v razredu MX2 v Indoneziji ni nastopil Jan Pancar. V precej okrnjeni konkurenci je zmagal Francoz Tom Vialle pred Nemcem Simonom Längenfelderjem in rojakom Thibaultom Benistantom. Skupno je Pancar na 12. mestu sezone.

Motokrosisti imajo zdaj krajši poletni premor, naslednja dirka bo na sporedu 17. julija v češkem Loketu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!