Marquez ne želi tvegati – v Argentini ga ne bo

Avtomoto 29. Mar 202212:53
Foto: Guliverimage

Španski dirkač Marc Marquez, ki je po padcu na treningu pred dirko v Indoneziji pred desetimi dnevi moral izpustiti že zadnjo preizkušnjo motociklističnega svetovnega prvenstva, ne bo nastopil niti na naslednji dirki konec tedna v Argentini, je sporočila njegova ekipa Honda.

Kot so pojasnili v njegovi ekipi, je Marc Marquez v ponedeljek zaradi težav z vidom, ki so posledica padca v Indoneziji, v Barceloni obiskal svojega očesnega zdravnika. Ta je ugotovil, da je stanje nekdanjega svetovnega prvaka boljše kot prej, a se je Marquez vseeno odločil za klasično zdravljenje, kar pomeni, da bo dirko v Argentini izpustil in izkoristil čas za počitek in okrevanje.

Dirka v Termasu de Riu Hondu 3. aprila bo tretja v sezoni, dirkači elitnega razreda motoGP bodo tam startali ob 20. uri po slovenskem času. Španec, sicer šestkratni prvak elitnega razreda motociklizma, je na prvi dirki v Katarju zasedel 11. mesto, naslednji dve dirki (v Indoneziji in Argentini) pa je/bo izpustil. Če mu bo zdravstveno stanje dopuščalo, bo nastopil na četrti dirki v Austinu v Teksasu 10. aprila.

Komentari

Vaš komentar