Maxu Verstappnu po dirki nova kazen

Avtomoto 6. Dec 20217:54 1 komentar
Foto: guliverimage

Max Verstappen je po dirki za veliko nagrado Savdske Arabije prejel deset sekundno kazen zaradi dotika z Lewisom Hamiltonom v ovinku številka 37.

Kazen za Nizozemca je precej nesmiselna in je dvignila veliko obrvi, saj ne spremeni vrstnega reda dirke. Zmagovalec je Lewis Hamilton, Max Verstappen ostaja na drugem mestu, Valtteri Bottas, ki je po kazni za Nizozemcem še vedno za šest sekund, pa na tretjem. Ob tem pa je 24-letnik prejel dve kazenski točki, kar lahko zaplete naslednjo sezono.

FIA je kot glavni razlog za kazen zapisala, da je Verstappen zelo hitro in nepremišljeno zaviral, kar je povzročilo stik s Hamiltonom. Verstappen je sicer že med dirko prejel pet sekund kazni zaradi enega izmed bližnjih srečanj z Britancem.

Glavna konkurenta za naslov sta pred zadnjo dirko povsem poravnana. Oba imata 369 točk in pol, Verstappen pa je trenutno še vedno prvi zaradi večjega števila zmag v letošnji sezoni. Kdor bo na zadnji dirki v Abu Dabiju končal višje, bo prvak sezone 2021. Če oba odstopita oziroma končata brez točk, je prvič prvak Verstappen.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje