Motociklisti znova brez kazahstanske dirke, a tokrat le začasno

Avtomoto 3. Maj 202412:20 0 komentarjev
motoGP
Foto: Profimedia

Dirka za veliko nagrado Kazahstana v svetovnem prvenstvu motociklizma motoGP je bila prestavljena zaradi vpliva slabega vremena v zadnjih tednih, je sporočilo vodstvo tekmovanja. Prva VN Kazahstana bi morala biti na sporedu med 14. in 16. junijem, a jo bodo posledično izpeljali kasneje v letu.

“Nepredstavljive vremenske razmere so povzročile poplave v Kazahstanu in hkrati razselitev prebivalstva,” je sporočila Dorna, organizatorica tekmovanja v motoGP.

“Bilo bi neodgovorno, da bi izvedba dirke dodatno bremenila oblasti in infrastrukturo, saj že tako pomoč potrebuje več 10.000 ljudi v državi,” so še dodali.

Preizkušnjo v Kazahstanu v Sokolu v bližini Almatyja so sicer lani odpovedali, letos pa bi morala biti ob pridobljeni ustrezni homologaciji vendarle na koledarju.

Poleg prestavljene kazahstanske VN na kasnejši datum so morali organizatorji letos odpovedati aprilsko VN Argentine, in sicer zaradi krčenja finančnih sredstev tamkajšnje vlade.

Na koledarju je še vedno 20 potrjenih dirk, štiri od teh so že izpeljali. Naslednja bo na sporedu 12. maja v francoskem Le Mansu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!