Lorenzo: Kakšen Ducati?

MotoGP 20. Jan 201412:34 > 12:34
Getty Images

Svetovni podprvak kraljevega motociklističnega razreda Jorge Lorenzo je odločno zavrnil bombastično novico španskega radija Onda Cera, da se po izteku pogodbe z Yamaho seli k Ducatiju.

Ducati vse od odhoda zdaj že upokojenega Caseyja Stonerja lovi dirkača, s katerim bi se vrnil na motociklistični vrh. Uspelo jim ni niti z italijanskim junakom Valentinom Rossijem. Po poročanju španskega radija Onda Cera naj bi zdaj v svoje vrste uspeli zvabiti dvakratnega svetovnega prvaka Jorgeja Lorenza. Vsaj tako so trdili španski kolegi, ki so se očitno zanašali na nezanesljive vire.

Ko si hiter in zmaguješ dirke, te želijo vsa velika moštva. To je normalno,” je Lorenzo dejal na predstavitvi novega Yamahinega motocikla v Džakarti in nadaljeval: “Moram poudariti, da ni v tem niti malo resnice. Kar čim hitreje bi rad z Yamaho začel pogajanja o novi pogodbi. Moje sanje so, da kariero končam pri Yamahi. Če bo naš motocikel letos še hitrejši, sploh ne bo težav.

Lorenzo se je Yamahi pridružil leta 2008 potem, ko je osvojil naslov v četrtliterskem razredu (250 ccm). V preteklosti so ga povezovali tudi s Hondo, a je Španec vsa ta leta ostal zvest Yamahi.

Ljubitelji motociklizma si v letu 2014 lahko sicer obetajo zelo pestro dogajanje na dirkaškem trgu, saj se večini najboljših po koncu sezone iztečejo pogodbe.