Marquez v Aragonu pričakuje močnejšo Hondo

MotoGP 25. Sep 201313:28 > 13:29

Ljubljana – Vodilni v skupnem seštevku razreda Moto GP Marc Marquez pred domačo dirko v Aragonu pričakuje še močnejšo Hondo, s katero bi lahko prekinil mini serijo Jorgeja Lorenza.

Marc Marquez (Honda) si po dveh zaporednih zmagah Jorgeja Lorenza (Yamaha) v domačem Aragonu znova želi stopiti na najvišjo stopničko. Mladi Španec ima pred zadnjimi petimi dirkami v skupnem seštevku lepih 34 točk prednosti pred dirkačem Yamahe, a si vseeno želi še hitrejše Honde.

Po dirki v Misanu smo opravili dober trening in potegnili nekaj pozitivnih zaključkov,” je bil zadovoljen Marquez, ki pričakuje, da bodo rezultate na testih oplemenitili že ta vikend na dirki v Aragonu: “Se že veselim, da bom novosti preizkusil na dirki v Aragonu.

Marquez je v razredu Moto 2 v Aragonu slavil leta 2011, medtem ko je lansko leto dirko končal na drugem mestu. “Steza je ena mojih najljubših, prvi in zadnji del sta zelo tehnična, v ovinkih moraš biti zelo močan. V zadnjih dveh letih sem tam dosegal dobre rezultate in upam, da se bo nadaljevalo v tem stilu. Ob tem smo tukaj že testirali tudi z Moto GP dirkalnikom, tako da nekaj podatkov imamo,” dodaja najnovejši zvezdnik kraljevega razreda.

Svoje načrte v Aragonu ima tudi njegov moštveni kolega Dani Pedrosa: “Na testu v Misanu smo našli nekaj pozitivnih stvari. Upam, da nam bodo pomagale v Aragonu, še posebej pri izhodih iz ovinkov.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images