Pedrosa: Marquez je bil znova na meji

Ljubljana – Če Jorge Lorenzo po nedeljskem porazu proti Marcu Marqezu na VN Aragonije ni iskal izgovorov, je bilo povsem drugače z moštvenim kolegom vodilnega v skupnem seštevku Danijem Pedroso.

Dani Pedrosa je upe na zmago v Aragonu lahko opustil že v 5. krogu, ko je odstopil po rahlem dotiku z moštvenim kolegom Marcom Marquezom in spektakularnem padcu prek krmila svoje Honde. Marquez je v nadaljevanju dirke opravil še s Jorgejem Lorenzom in že v svoji prvi sezoni v kraljevem razredu naredil še korak bližje naslovu svetovnega prvaka. Marquez po dirki ni skrival navdušenja, Lorenzo mu je športno čestital, Pedrosa, ki jo je odnesel brez posledic, pa mlajšega moštvenega kolega obtožil preostre vožnje.

Marc vedno vozi na meji, ko ima dirkača pred seboj. Tokrat, kot to dela že celotno sezono, me je skoraj zadel od zadaj in ko se me je dotaknil, mi je pokvaril kabel za nadzor zdrsavanja, jaz pa sem zgolj poletel. To je bil konec zame, zaradi tega sem padel,” je Pedrosa Marqueza neposredno obsodil za grd padec v 5. krogu.

Jasno je, da je povsem nepomembno kar govorim sedaj – konec je. Na takšne dneve slišiš le zmagovalca, toda rad bi povedal, da komisarji nekoliko prelahko vzemajo stvari, ki se dogajajo v zadnjih letih. Veliko izkušenih dirkačev, kot sam jaz, je poskušalo umiriti ostale dirkače z manj izkušnjami, toda v tem primeru, kot vedno, pogledajo drugam. Tisti, ki so opozarjali, med katerimi sva tudi jaz in Jorge, znamo dirkati na meji, a je vse v redu,” je še dodal jezni Pedrosa, ki pa bi mu marsikateri ljubitelj motociklizma zgolj odvrnil, da je to pač dirkanje.

Marquez je s tveganim manevrom v letošnji sezoni opravil tudi z Lorenzom, ko ga je prehitel povsem v zadnjem krogu dirke v Jerezu, vendar se mu po dirki hitro opravičil. Mladi Španec je navdušil tudi v Laguni Seci, ko je na slovitem zavoju Corkscrew prehitel Valentina Rossija, a je bil slednji takrat vse prej kot jezen nad početjem mlajšega kolega.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images