Po zaslišanju le kazenska točka za Marqueza

Ljubljana – Napovedi Jorgeja Lorenza in Danija Pedrose so se ureničile. Marc Marquez jo je po nevarnem prehitevanju Pedrose v Aragonu odnesel praktično brez posledic. Po zaslišanju je dobil le novo kazensko točko.

Zaslišanje, ki so se ga ob Marcu Marquezu in Daniju Pedrosi udeležili še direktor dirke Mike Webb, Franco Unci (FIM), Loris Capirossi (svetovalec za varnost dirkačev) in Javier Alonso (Dorna), je bilo končano zelo hitro. V slabih dvajsetih minutah se je zvrstilo zaslišanje, nato pa še razplet sodbe.

Po pričakovanjih “kazenski odbor” Marqueza ni kaznoval huje, pribili so mu še eno kazensko točko, tako da jih ima sedaj skupno že tri. Če bo dobil še eno, bo kaznovan s startom iz zadnjega startnega mesta, še dodatne štiri bi pomenile start iz boksov, v primeru, da si jih bo do konca nabral še sedem, pa bo eno dirko počival. Prcej huje jo je odnesla Honda (in s tem posredno tudi Pedrosa), saj so se komisarji odločili, da ji odvzamejo 25 tčk v konstruktorskem seštevku.

Po izreku kazni lahko zapišemo, da je “volk ostal sit in koza cela”. Webb je pojasnil, da so z novo kazensko točko jasno opozorili Marqueza, da naj vsaj nekoliko umirili svoj slog vožnje. Vprašanje pa je, ali jih bo mladi Španec upošteval.

V skupnem seštevku ima pred zadnjimi štirimi dirkami 39 točk prednosti pred Jorgejem Lorenzom in 54 pred Pedroso.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images