Pedrosa: Tudi v Motegiju želim dober rezultat

MotoGP 24. Okt 201314:59 > 14:59
Getty Images

Motociklistična karavana se bo ta vikend ustavila v deželi vzhajočega sonca, natančneje v Motegiju, kjer bo Dani Pedrosa lovil že tretjo zmago.

Dani Pedrosa (Honda) ima pred zadnjima dvema dirkama sezone le še malo možnosti za prvi naslov prvaka. Kljub diskvalifikaciji na zadnji dirki v Avstraliji, se naslov nasmiha njegovemu moštvenemu kolegu Marcu Marquezu. Pedrosa za mladim kolegom zaostaja 34 točk, vmes je še Jorge Lorenzo (Yamaha), ki za Marquezom zaostaja 18 točk.

Ne glede na vse, se Pedrosa zagotovo ne bo predal, dokler bodo obstajale vsaj matematične možnosti za naslov prvaka. na dirkališču v Motegiju se odlično znajde. V letih 2011 in 2012 je tu slavil zmago, tudi letos si želi uvrstitve pri samem vrhu.

V Avstraliji je bilo zelo čudna dirka, toda moja ekipa je opravila odlično delo in uspel sem osvojiti drugo mesto. Nadejam se, da je pred menoj znova dobra dirka in dober rezultat v Motegiju,” se nadeja Pedrosa, ki bi lahko odločilno vplival na razplet boja za naslov svetovnega prvaka.