Rossi: Imam večje probleme od zlomljene noge

MotoGP 31. Okt 201714:21 > 14:22
Dan Istitene/Getty Images

Voznik Yamahe Valentino Rossi je dejal, da ga zlom noge, ki ga je doživel konec avgusta, ni stal naslova svetovnega prvaka v letošnji sezoni Moto GP.

Italijanski motociklist je zaradi te poškodbe, ki jo je doživel sredi treninga motokrosa, izpustil dirko v Mizanu. Čeprav so mu zdravniki predvideli 30 dni dolg počitek, se je Italijan na stezo vrnil 22 dni pozneje.

Pred VN San Marina je imel Valentino Rossi 26 točk zaostanku za vodilnik, po dirki na kateri je manjkal pa je praktično ostal brez možnosti za osvojitev svojega jubilejnega desetega naslova v karieri.

Novinarji so zato “Doctorju” postavili vprašanje, če bi lahko konkuriral za naslov če ne bi bilo poškodbe, Rossi pa je odgovoril:

“Ne v veliko boljši, saj sem imel veliko problemov. Skozi celotno tekmo, tudi pred dirko za VN Velike Britanije, sem dejal, da nismo dovolj dobri, da bi se lahko borili za naslov, Ko pogledamo realno, tudi če si ne bi zlomil noge, se ne bi boril za naslov, ker nisem bil dovolj dobe. Nisem mogel sestaviti dveh dobrih dirk zapored.”

Veliki finale letošnje Moto GP sezone bo 12. novembra.