Marquez v Le Mansu že do tretje zaporedne zmage

MotoGP 20. Maj 201814:23 > 14:24
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Voznik Repsol Honde Marc Marquez je postal zmagovalec dirke za VN Francije v Le Mansu. Prvič po letu 2014 je Španec uspel priti do treh zaporednih zmag v eni sezoni. Hkrati pa je danes prišel že do svoje 64. zmage v karieri.

Marc Marquez je postal zmagovalec dirke za VN Francije v Le Mansu in tako prišel do svoje tretje zaporedne zmage v prvenstvu.

Na peti dirki sezone elitnega razreda motoGP je bil drugi Italijan Danilo Petrucci (Ducati), tretji pa njegov rojak Valentino Rossi (Yamaha). Četrti je bil Jack Miller, peti pa Dani Pedrosa.

V uvodnih minutah je bil v ospredju Jorge Lorenzo, po štirih krogih pa je vodstvo prevzel Andrea Dovizioso, a je hitro zletel s steze in končal dirko. Podobna usoda je kmalu doletela tudi domačega aduta Johanna Zarca, ki je imel najboljši štartni položaj z včerajšnji kvalifikacij. Marquez je vodstvo prevzel 17 krogov pred ciljem in ga zadržal do konca. Iz ozadja se je uspešno na tretje mesto prebil Rossi.

Marquez je z današnjo zmago samo še povečal prednost v skupnem seštevku in ima sedaj 95 točk. Drugi Maverick Vinales jih ima 59.