Konec se bliža – Pedrosa zapušča Hondo

MotoGP 5. Jun 201812:49 > 12:50
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Po 18-letih plodnega sodelovanja, gresta Honda in Dani Pedrosa po koncu letošnje sezone vsak svojo pot, so sporočili iz japonskega giganta.

Dani Pedrosa je zadnjih 13 sezon branil barve Repsol Honde v kraljevem razredu in se v tem času veselil 31 zmag in trikrat postal svetovni podprvak. Pred tem je s Hondo nastopal tudi v nižjih razredih ter se veselil treh naslovov svetovnega prvaka (enkrat v 125 cm, dvakrat v 250 ccm).

Honda je v sporočilu za javnost zapisala, da je Pedrosa v vseh letih podal veliko koristnih in povratnih informacij, ki so imele vpliv na razvoj motocikla. Z druge strani mu je japonska ekipa vedno nudila najboljšo tehnologijo in vso podporo na stezi.

Pedrosa je vse od začetka sezone čakal na novo pogodbo Honde, vendar je zaradi slabih rezultatov ni dočakal. Na prvih šestih dirkah je vpisal tri odstope, še najvišje pa je posegel na VN Fracije, ko je končal na petem mestu.

“Želim se zahvaliit Hondi za vsa uspešna leta. Z njimi sem odrastel ne zgolj kot dirkač, temveč tudi kot oseba. Hondo bom vedno nosil s seboj v svojih spominih in srcu. V življenju potrebujemo nove izzive in čutim, da je pravi čas za spremembo,” je ob tem dejal Pedrosa.

Kje bo Pedrosa nadaleval kariero oziroma, kdo ga bo pri Hondi zamenjal, v tem trenutku še ni znano. V zadnjih tednih se je še največ špekuliralo, da bi se Marcu  Marquezu pri Hondi lahko pridružil mlajši brat Alex, omenjala sta se tudi Cal Crutchlow in Jonathan Rea, v zadnjem času pa še Jorge Lorenzo.

Pedrosa veliko možnosti nima. Še najbolj realna se zdi ta, da se pridruži drugemu japonskemu velikanu, Yamahi.