Marquez: "Premierje z Rossijem? To je odvisno od njega"

MotoGP 18. Jul 20185:27 > 5:40
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Spor Marca Marqueza in Valentina Rossija je star že več kot tri leta, ko sta se motociklista resno skregala v Avstraliji potem pa sta spet odkopala "bojne sekire" letos na dirki v Argentini.

Deluje tako, kot da so se strasti medtem pomirile, Marc Marquez pa je za italijanski časnik Corriere della Sera dejal, da je na potezi “Doktor”. Španec je italijanskim novinarjem zaupal, da je z njegove strani vse v redu.

Premirje ni odvisno od mene. Kar se mene tiče, sva sekiro zakopala že leta 2015. V Argentini sva imela med dirko težavico, prosil sem ga, da mi odpusti. Odvzeli so mi točke. Kaj naj še naredim?” je dejal Marquez.

Potem je Španec za Rossija našel še nekaj laskavih besed: “Ne vem, kako mu uspeva, da še naprej dirka. Lahko trenirate in ste fizično pripravljeni, toda motivacije v glavi in komunikacija z mediji, borba s pritiskom, tega se ne da trenirati. To je noro in zato mu zavidam.”

Marquez je za konec dodal, da zaradi prihoda Jorgeja Lorenza v Repsol Hondo prihodnje leto, ne čuti nikakršnega pritiska, mu je pa žal, ker karavano s koncem te sezone zapušča Dani Pedrosa.