Rossi: Obupan sem, steza v Mehiki ni za Moto GP

MotoGP 7. Avg 201813:57 > 14:14
Mirco Lazzari gp, Getty Images Sport

Legendarni italijanski motociklist Valentino Rossi je proti temu, da bi se proga Formule 1 v Mehiki lahko uvrstila v koledar dirk za Moto GP, češ da to ni dobra ideja, saj bi proga predstavljala veliko nevarnost za dirkače.

Prejšnji teden je motociklistični svet preplavila novica, da bi se lahko v koledar dirk v naslednji sezoni Moto GP uvrstila dodatna dirka in da bi navijači v vragolijah dirkačev lahko uživali tudi v Mehiki. 

Steza v Mexico Cityju, kamor se je dirka Formule 1 vrnila pred tremi leti, je zaradi bližine zidov ob progi precej bolj nevarna za motorje kot pa dirkalnike, obenem pa se omenja, da konfiguracija proge prav tako ni primerna, za nameček pa je zelo malo t.i. “run-off” polja. 

“Ubupan sem. Koledar se bo razširil na 20 dirk, kar pomeni, da ne bomo imeli življenja! Poleg tega pa je steza v Mehiki slaba. Ni mi všeč, preveč je nevarnosti,” je na vprašanje o dodatni dirki odgovoril legendarni Valentino Rossi.

Legendarni Doktor pravi, da bi stezo v Mehiki lahko spremenili, a da je to težko izvedljivo: “Da bi proga ustrezala dirkam v karavani Moto GP bi na določenih delih morali spremeniti zavoje in ravnine, a je to težko. Po mojem mnenju dirkanje tam ni dobra ideja.”

SK