"Honda je v MotoGP to kar sta Real in Barca v nogometu"

MotoGP 2. Jan 201912:11 > 12:18
Mirco Lazzari gp Getty Images Sport

Dirkač MotoGP Jorge Lorenzo je letos iz Ducatija prestopil v Hondo in dvignil kar nekaj prahu. Sam pa sedaj še pred začetkom sezono močno v nebo dviga Hondo.

Do začetka nove MotoGP sezona je za vse dirkače na voljo še kar nekaj časa, pri Hondi pa so opravili intervju s svojim novim voznikom Jorgejem Lorenzom.

“Ne oziram se v preteklost. Pri Ducatiju sem se odlično počutil, a klicu Honde se preprosto nisem mogel upreti. Postati član tako uglednega moštva so sanje vsakega dirkača. To je moštvo z največjim številom osvojenih lovorik. Tako posamičnih kot ekipnih. Če bi ga primerjali z nogometnim klubom, potem bi bili Barcelona ali Real,” je z izbranimi o svojem novem moštvu spregovoril Španec.

Španec je tudi njegov moštveni kolega, ki pa mu v zadnjih letih ni para to je Marc Marquez“Ni boljšega občutka kot to, da veš, da imaš v moštvu še enega vrhunskega sotekmovalca. O Marcu (Marquezu, op. a.) ni potrebno izgubljati besed, vemo, kaj vse je storil v zadnjih letih, njegov življenjepis govori sam zase. Prepričan sem, da bova odlično sodelovala in drug drugega spodbujala do še boljših dosežkov.”