Lorenzo: Pritisk je na Marquezu

MotoGP 7. Nov 201314:48 > 14:48
Getty Images

Ta vikend se bo v Španiji zaključila letošnja sezona kraljevega motociklističnega razreda, Moto GP. V najboljšem položaju mladi Marc Marquez, ki ima 13 točk prednosti pred aktualnim prvakom Jorgejem Lorenzom.

Še pred tremi dirkami se je zdelo, da ima novinec Marc Marquez (Honda) odprto pot do svojega prvega naslova svetovnega prvaka v razredu Moto GP. A Jorge Lorenzo (Yamaha) je imel drugačne načrte. Diskvalifikacija mladega rojaka in dve zaporedni zmagi sta aktualnega prvaka vrnile v igro za naslov. Marquez ima tako pred zadnjo dirko sezone v Valencii le še 13 točk prednosti.

Lorenzo vsaj na videz povsem mirno pričakuje zadnji obračun v Španiji, pritisk pa je preložil na ramena mlajšega kolega. “Vse se bo reševalo na zadnji dirki v Valencii. Zanimivo bo, zagotovo bo to najbolj zanimiva dirka v sezoni. Morda je za gledalce najpomembnejše, da se vse skupaj razplete na zadnji dirki sezone. Upam le, da nam bo vreme služilo,” meni Lorenzo in v isti sapi dodaja: “Jaz sem doma, jaz sem drugi in jaz čakam napako, pritisk je na Marquezu. Nadejam se, da bo Valentino Rossi (moštveni kolega Lorenza, op. p.) izpolnil obljubo in mi pomagal v čim večji meri.