Jarvis: Rossi ni več prihodnost Yamahe

MotoGP 19. Jul 201914:23 > 14:25
David Ramos/Getty Images

Šef ekipe Yamahe Lin Jarvis ne pričakuje napetosti z Valentinom Rossijem glede tega, kdaj bo devetkratni svetovni prvak končal kariero.

Valentinu Rossiju pogodba z japonskim gigantom poteče po koncu naslednje sezone, vendar v zadnjih dveh sezonah ni vpisal niti ene zmage, v zadnjem času pa je daleč od boja za najvišja mesta. Na zadnjih štirih dirkah je osvojil vsega osem točk, kar tri izmed njih sploh ni končal, zaradi česar je v skupnem seštevku razreda MotoGP padel na šesto mesto za moštvenega kolega Mavericka Vinalesa.

Tako Rossija kot Vinalesa je kljub zmagi slednjega v Assnu zasenčil mladi Fabio Quartararo, ki dirka na poltovarniški Yamahi.

Do leta 2010 nam je Valentino prinesel štiri naslove in njegov odhod k Ducatiju je imel velik vpliv. To je bil tako, kot da bi Marquez danes zapustil Hondo. Sedaj je v drugačnem poglavju svoje kariere in zaradi tega ni več prihodnost našega nastopanja v razredu MotoGP,” je dejal Jarvis za motorsport.com: “Tu bi lahko ostal še nekaj let, videli bomo, kako dolgo bo še konkurenčen. Toda sedaj je to drugačen odnos, na drugačen način smo odvisni od jega. Ne pravimo, da ni pomemben, ker zagotovo je. Njegova vloga in funkcija bosta drugačni, vendar se nadejam, da bo ostal naš ambasador in partner, ko bo starejši.”

Jarvis je namignil, da bo imela tudi Yamaho besedo pri tem, kdaj bo The Doctor zaključil kariero, čeprav pričakuje, da bo Italijan sam prvi namignil, kdaj bo sklenil športno pot. “Zagotovo bo to obojestranska odločitev. Prepričan sem, da se bo on prvi odločil, kdaj ne more biti več konkurenčen, ker bo ostal brez motivacije. Prvi znaki bodo prišli z njegove strani. Kar se mene tiče, ne pričakujem napetosti. Menim, da bomo ob istem času dojeli, da je prišel ta trenutek,” je dodal Jarvis.

MotoGP se z dirko v Brnu nadaljuje 4. avgusta.