"Res je, bali smo se, da bo Mercedes vzel Maxa"

MotoGP 8. Jan 202015:44 > 15:49
Mark Thompson/Getty Images

Prvi človek Red Bulla Helmut Marko je potrdil, da so z Maxom Verstappnom podaljšali pogodbo, da bi si tudi v prihodnje zagotovili njegove usluge in mu (predvsem) preprečili selitev v Mercedes.

V krogih blizu Formule 1 se v zadnjem času zelo veliko namiguje, da bi Lewis Hamilton v eni od naslednjih sezon lahko podpisal za Ferrari. Zgodba sloni predvsem na domnevi, da si Britanec enkrat v karieri želi voziti za rdeče in poskuša priti do naslova svetovnega prvaka z dvema različnima ekipama.

Prazno mesto pri Mercedesu naj bi v tem primeru pripadlo Maxu Verstappnu, a pri Red Bullu so se hitro odzvali in si usluge mladega Nizozemca zagotovili tudi v prihodnje.

Težko je bilo ugotoviti, kaj se bo zgodilo v zgodbi med Ferrarijem in Hamiltonom. Jasno je bilo, da se Mercedes mora odzvati, če Hamilton odide leta 2021. Max bi bil dirkač, ki bi ga iskali,” je dejal prvi človek Red Bulla Helmut Marko.

“To je bil za nas zelo pomemben korak. Sedaj lahko k prihodnosti stremimo z več samozavesti,” je dodal Marko.

Da je s podaljšanjem pogodbe do konca sezone 2023 napravil pravilno potezo, je prepričan tudi Nizozemec, ki pozdravlja tudi skupni projekt Honde in Red Bulla: “Honda se je priključila in v zadnjih 12 mesecih smo lepo napredovali. Zaradi tega imam še več motivacije in vere, da lahko zmagujemo skupaj. Spoštujem način, na katerega delata Red Bull in Honda. Naš cilj je, da se skupaj borimo za naslov svetovnega prvaka.”