Vinales: Delal bom na svojem stilu vožnje

MotoGP 9. Jan 202013:30 > 13:33
Jelena Trajković

Maverick Vinales bo premor izkoristil za delo na svojem stilu vožnje, Yamaha pa bo po besedah motociklista delala predvsem na hitrosti agregata.

Nobena skrivnost ni, da si pri Yamahi želijo v novi sezoni dosegati precej višjo hitrost. To portjuje tudi vodja ekipe Lin Jarvis, ki pa je prepričan, da ima ekipa tudi drugje še veliko prostora za napredek: “Ne bomo se ozirali le na to, da bi dosegli čim višjo končno hitrost in s tem izgubili na drugi področjih. Lahko pa potrdim, da se zelo trudimo. Hitrost je odvisna od večih stvari.

Zadnji prototip novega Yamahinega motocikla je bil testiran takoj po koncu sezone 2019 na stezi Jerez v Valencii. Naslednja testiranja so na vrsti februarja, voznik Yamahe Maverick Vinales pa medtem dela predvsem na stilu svoje vožnje, saj bi rad na ta način postal še boljši.

Dobro se zavedam, kaj moram narediti in kaj je potrebno izboljšati, če bi se rad boril za naslov. V zadnjih dveh mesecih smo ves čas trdo delali, da bi se izboljšali. Sam moram nadgraditi svoj stil vožnje in izboljšati odločitve, s tem bomo postali hitrejši. Mislim, da se lahko uspešno prilagodim,” razmišlja Vinales.