Rossi pohvalil Lorenza: Za mene je najboljši

MotoGP 9. Dec 201314:35
Getty Images

Valentino Rossi po povratku na Yamaho ni izpolnil visokih pričakovanj svojih navijačev. Legendarni Italijan je bil v moštvu zgolj druga violina za svetovnim podprvakom Jorgejem Lorenzom.

Po dveh sezonah životarjenja na Ducatiju so se Valentinu Rossiju pred letošnjo sezono uresničile želje. Vrnil se je na Yamaho, s katero je dosegel nekaj največjih uspehov v svoji bogati karieri. Njegovi računi se sicer niso izšli povsem po načrtih, saj je bil daleč od boja za naslov svetovnega prvaka, vendar je na Nizozemskem vsaj prišel do nove zmage. Njegove rezultate je še nadgradil moštveni kolega Jorge Lorenzo, ki je vse do zadnje dirke bil boj z Marcom Marquezom, na koncu pa se moral zadovoljiti z naslovom svetovnega podprvaka.

“V ekipi je bila celotno leto sijajna atmosfera, vendar nismo imeli sreče s poškodbami. Morda smo malce razočarani, ker nismo osvojili naslova, vendar je to za nas zgolj večji motiv pred naslednjo sezono. Jorge je eden od največjih, za mene je najboljši,” je moštvenega kolega pohvalil Rossi.

Rossi se je dotaknil tudi najmlajšega svetovnega prvaka v zgodovini. Italijan Marqueza vidi kot enega od prihajajočih zvezdnikov, vendar bo moral svojo pravo vrednost dokazati šele v naslednjih sezonah. The Doctor je za konec še potrdil informacijo, da bo odločitev o svoji prihodnosti sprejel po prvih šestih dirkah naslednje sezone.