"Rossi in Lorenzo skupaj? Nerodno, a zanimivo"

MotoGP 17. Feb 20206:35 > 6:37
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Šef Petronas Yamahe Razlan Razali je spregovoril o možnosti, da bi Valentino Rossi in Jorge Lorenzo v naslednji sezoni znova utegnila nastopati v isti ekipi.

Valentino Rossi leta 2021 zagotovo ne bo del tovarniške ekipe Yamahe. V kolikor bo še naprej dirkal v razredu MotoGP, potem bo najbolj verjetno nastopal za Petronas Yamaho, kar je v nekaterih pogovorih z novinarji tudi sam potrdil kot “najbolj verjetno možnost”.

Postavlja se vprašanje, kdo bo zasedel drugo mesto v garaži. Rossi si želi, da bi mu družbo delal Franco Morbidelli, ki tudi trenutno nastopa za poltovarniško ekipo japonskega giganta, nekateri pa namigujejo, da bi to lahko bil tudi Jorge Lorenzo, ki je sicer končal kariero in trenutno opravlja vloge testnega dirkača pri Yamahi.

Nerodno, a zanimivo obenem. Kolo se v letu 2020 še ni obrnilo, tako da še nismo tukaj. Pred nami so testi in nekaj dirk, dokler se kdo ne pokaže. Ne bomo razmišljali o tem. Predlog je zanimiv, toda ko bo prišel čas, se bomo usedli in pogovorili,” je o zadnji možnosti dejal prvi mož Petronas Yamahe Razlan Razali.

Morbidelli za leto 2021 še nima pogodbe v žepu, tako da bo moral tudi on dokazati, da si zasluži mesto v ekipi. “Imamo veliko število mladih dirkačev, ki jih spremljamo za leto 2021 in dirkači, ki bodo dobro vozili, bodo brez dvoma med možnostimi za naslednjo sezono,” je Razali pustil odprta vsa vrata.