Poseben voznik, posebna pogodba: Marquez = Honda = 2024

MotoGP 20. Feb 202011:12 > 11:16
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Marc Marquez in Repsol Hojnda bosta sodelovala vse do leta 2024. Šestkratni svetovni prvak v MotoGP je danes podpisal 4-letno podaljšanje pogodbe, kar je za svet MotoGP-ja nenavadno, saj ekipe ponavadi dirkačem ponujajo le dveletne pogodbe.

Marc Marquez je s Hondo nazadnje pogodbo podpisal leta 2018, takrat pa sta se obe strani dogovorili za dveletno sodelovanje. Pogodba španskega voznika in japonskega proizvajalca se je končala z letom 2020, pričakovati pa je bilo, da se bo ta “ljubezen” nadaljevala.

Marquez bo s Hondo ostal še štiri leta, to pa je nenavadno, saj ekipe dirkačem v veliki večini primerov ponudijo pogodbe za dve leti, eden najboljših vseh časov pa je tudi v tem pogledu izjema. 

“Ponosen sem, da lahko potrdim podaljšanje pogodbe s Hondo za naslednja štiri leta. Honda mi je dala priložnost, da pridem v MotoGP s tovarniškim motociklom leta 2013. Od prve sezone smo skupaj dosegal uspehe, srečen sem, da sem del te družine. Honda mi daje samozavest, da skupaj pridemo do našega cilja in da nadaljujejmo z uspehi,” je dejal Marquez ob podpisu pogodbe. 

“Pred nekaj meseci smo začeli s pogajanji in obe strani sta želeli, da se zmagovanje nadaljuje. Marc je edinstven prvak in si zasluži edinstveno pogodbo. Zaupam v to sodelovanje in želim, da so vsi vključeni v to zgodbo,” je dejal predsednik Honde Jošišihe Nomura.