Petnajstkratni zmagovalec dirk za motoGP v dirkaški pokoj

Avtomoto 4. Avg 202214:04 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Italijanski dirkač Andrea Dovizioso je napovedal slovo po dirki svetovnega prvenstva v motociklizmu v Misanu, ki bo na sporedu 4. septembra, poroča spletna stran tekmovanja motoGP.

Novico je Italijan razkril danes pred začetkom dogajanja na dirkališču v Silverstonu, kjer se bo konec tedna po enomesečnem premoru nadaljevalo svetovno prvenstvo v motociklizmu.

Dovizioso je v dolgi in uspešni karieri zmagal na 24 dirkah SP, leta 2004 pa je bil tudi svetovni prvak razreda do 125 ccm. V elitnem razredu motoGP nikoli ni prišel do naslova prvaka, bil pa je trikrat tik pod vrhom na drugem mestu seštevka sezone (2017, 2018 in 2019). V letih 2006 in 2007 pa je bil drugi v SP tudi v razredu do 250 ccm.

Letos Doviziosu ne gre najbolje, saj je na prvih 11 dirkah sezone osvojil le deset točk in odločil se je, da se bo poslovil še pred koncem sezone. Tako bo nastopil le še na dirkah v Veliki Britaniji, Avstriji in v Misanu v začetku septembra.

Letos je član ekipe Yamaha RNF in ga bo po slovesu v moštvu zamenjal Yamahin testni voznik Cal Crutchlow.

Najlepši spomini na Ducati

“Žal so se stvari temeljito spremenile v zadnjem času in ni mu uspelo iz motorja izvleči vsega, kar bi lahko. Čeprav so se pri Yamahi zelo trudili, rezultatov ni bilo, a še vedno štejem vse skupaj za dobro življenjsko izkušnjo. Moja avantura se bo končala v Misanu, a sodelovanje z ekipo bo ostalo in spomini prav tako,” je ob napovedanem slovesu dejal zdaj 36-letni zmagovalec 15 dirk v najmočnejšem razredu.

Pred sodelovanjem z Yamaho je bil tudi član ekip Honda in predvsem Ducatija, s katerim je v elitni konkurenci v osmih sezonah tudi dosegel največ uspehov.