Padec Gajserju odnesel vodstvo v skupnem seštevku

Avtomoto 19. Sep 202117:00 > 17:34 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na preizkušnji svetovnega prvenstva na Sardiniji osvojil 12. mesto, potem ko je bil 19. v prvi vožnji in osmi v drugi. Zmagal je Nizozemec Jeffrey Herlings, ki je tudi novi vodilni v SP, pred Gajserjem ima točko naskoka (371-370).

V prvi vožnji na progi v Rioli Sardu je imel svetovni prvak Gajser precej težav. Že v kvalifikacijah je bil le 18., na dirki pa se je zapletel v padec že takoj po startu in nato ostal v ozadju, do konca pa se je še prebil med dobitnike točk in dobil dve za 19. mesto. Vožnjo je dobil Herlings pred Špancem Jorgejem Pradoom in Francozom Romainom Febvrejem.

V drugi vožnji je Gajser odpeljal brez večjih težav in se prebil med deseterico, vseeno pa je, ker je Herlings nekaj krogov pred koncem prehitel Prada in dobil vseh možnih 50 točk, izgubil skupno prvo mesto. Tudi v tej vožnji je bil vrstni red prvih treh enak kot v prvi.

Razlike v SP so po današnji dirki majhne, saj tudi tretji Febvre zaostaja le tri točke za Gajserjem.

Pancar 14. v MX2

V šibkejšem razredu MX2 je do novih točk prišel tudi slovenski dirkač Jan Pancar. Po 17. mestu v prvi vožnji je bil v drugi 12., kar mu je skupno prineslo 14. mesto na dirki in 13 novih točk. Zmagal je Francoz Tom Vialle pred rojakom Maximom Renauxom in Nizozemcem Kayem de Wolfom. Skupno je prvi Renaux s 403 točkami, Pancar je 18. s 86 točkami.

Sezona SP se o nadaljevala 3. oktobra v nemškem Teutschenthalu, naslednji teden pa bodo v Mantovi vozili dirko za pokal narodov oziroma ekipno SP.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!