Pri McLarnu potrdili javno skrivnost, Alpine izgubil boj

Avtomoto 2. Sep 202216:24
Foto: Guliverimage

Ekipa formule ena, britanski McLaren, je potrdila, da so podpisali pogodbo s prvakom formule dve v sezoni 2021 Oscarjem Piastrijem. Avstralec bo v moštvu oranžnih zamenjal rojaka Daniela Ricciarda, 21-letnik pa bo od prihodnje sezone naprej dirkal skupaj z Britancem Landom Norrisom.

21-letni Avstralec je podpisal pogodbo z moštvom iz Wokinga. Prvak iz F2 v lanski sezoni je sicer v središču pozornosti že vse od začetka avgusta, ko so ga za svojega dirkača v prihodnji sezoni poimenovali pri moštvu Alpine (kjer letos opravlja vlogo rezervnega voznika), a je Oscar Piastri z objavo na družbenih omrežjih to trditev zanikal. Zaradi te poteze ga je šef francoskega kolektiva Otmar Szafnauer označil za nekoga, ki je požrl besedo.

Francozi so tudi prijavili zavezujoč zahtevek za 21-letnika, ki je v vrhunski razred motošporta prišel iz Renaultove valilnice talentov. Komisija Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) za potrditev pogodb se je v sporu soglasno odločila za McLaren.

Da bo Piastri v prihodnosti vozil za McLaren, se je med poletnim premorom namreč dolgo šušljalo, te informacije pa so danes dobile tudi uradno potrditev. “Res sem vznemirjen, da bom v formuli ena debitiral s tako prestižno ekipo, kot je McLaren. Zelo sem hvaležen, da mi je moštvo ponudilo to priložnost. McLaren ima dolgo tradicijo pri ponujanju priložnosti mladim talentom in tudi zato se res veselim dirkanja ob Landu. Verjamem, da lahko z njim ekipo vrneva tja, kamor spada – na vrh. Osredotočen sem na priprave na sezono 2023,” je ob podpisu dveletne pogodbe dejal Piastri.

“Oscar je eden od največjih talentov v svoji generaciji in res smo veseli, da se bo prihodnje leto pridružil našemu moštvu. Da je v formuli tri in formuli dve zmagal v prvih sezonah, dokazuje njegov talent. Z njim in Landom imamo mlado dirkaško zasedbo z veliko potenciala, kar nas postavlja v dober položaj, da bomo lahko dosegli naše ambicije v prihodnosti. Oscar je velika dodana vrednost McLarnovi družini in komaj čakamo, da vidimo, kako bo skupaj z nami rasel,” pa je ob tem dejal izvršni direktor oranžnih Zak Brown. 

Komentari

Vaš komentar