Red Bull od leta 2026 pod delnim lastništvom Porscheja

Avtomoto 27. Jul 202219:58 > 20:39 0 komentarjev
Foto: REUTERS/Leonhard Foeger via Guliverimage

V Nemčiji se pojavljajo glasne govorice o tem, da bo Porsche od leta 2026 postal delni lastnik Red Bullove ekipe v Formuli 1.

Že več mesecev je znano, da si tako Porsche kot Audi prizadevata vstopiti v najelitnejši dirkaški razred. Obe firmi sta del Volkswagna, v Formulo 1 pa naj bi prišli ločeno. Na dan so prišle govorice, da bo Porsche sodeloval s trenutno najboljšo ekipo v tekmovanju. Uradna potrditev naj bi bila le še formalnost, pogodba pa desetletna.

Sodelovanje so želeli sporočiti že pred tremi tedni na Veliki nagradi Avstrije, Red Bullovi domači dirki. Mednarodna avtomobilistična zveza FIA bi morala 29. junija namreč potrditi regulacije motorjev, ki bodo v poštev prišle od leta 2026 dalje. To se ni zgodilo, zato mora naznanitev sodelovanja počakati.

Porsche bo Red Bullu pomagal predvsem pri razvijanju motorjev, poleg tega bo po vsej verjetnosti spremembo občutila tudi sestrska ekipa AlphaTauri.

Audi, ki je prav tako del Volkswagen Groupa, je medtem še vedno v pogajanjih s Sauberjem za nakup 75-odstotnega deleža ekipe Alfa Romeo.