Red Bull razkril vrtoglavi strošek Verstappnove nesreče

Avtomoto 24. Jul 20219:52
Foto: Guliverimage.

Max Verstappen je dirko formule ena za Veliko nagrado Velike Britanije zaključil že v prvem krogu, po trku z Lewisom Hamiltonom ga je pri visoki hitrosti odneslo v zaščitne pnevmatike ob stezi. Njegov dirkalnik se je povsem raztreščil, s tem je najkrajši konec potegnilo avstrijsko moštvo.

Nesreča med vodilnima dirkačema letošnje sezone je dvignila veliko prahu. Dobesedno kot tudi v prenesenem pomenu. O krivdi je bilo prelitega veliko črnila, med dirkačema je bilo vroče tudi po dirki, ko je Nizozemec Britanca označil za nespoštljivega in nešportnega.

Red Bull še vedno preverja vse možnosti in bo morda pri Mednarodni avtomobilistični zvezi vložilo zahtevo po dodatnem pregledu dogodkov v Silverstonu, je za Sky Sports razkril šef ekipe Christian Horner.

Pravila sicer moštvom omogočajo možnost pritožbe do 14 dni po dogodku, v kolikor najdejo nove dokaze, ki jih sodniki med dirko niso imeli na voljo in bi lahko vplivali na spremembo njihove odločitve. Red Bull ima čas še do 1. avgusta.

Hamilton je sicer dobil kazen, med postankom je moral odslužiti deset sekund. Avstrijcem se kazen zdi odločno premila. “Ni skrivnost, da se nam je že takrat in nič drugače ni danes, kazen zdela zelo mila. Zato pregledujemo vse podatke, če imamo morda osnovo za pritožbo,” je dejal Horner.

1,5 milijona evrov

“Še en pomemben dejavnik je strošek. Nesreča nam je povzročila približno 1,5 milijona evrov stroška. Takšna nesreča bo imela v prihodnjih letih, ko bo v veljavi omejitev proračuna, še večji vpliv,” je nadaljeval Horner. Naslednje leto namreč v veljavo vstopa novo pravilo, ki proračune ekip omejuje na 145 milijonov dolarjev oz. 123 milijonov evrov.

Po desetih dirkah sezone je Max Verstappen kljub odstopu še vedno na prvem mestu v seštevku. Ima 185 točk, Lewis Hamilton po nedeljski zmagi zdaj zaostaja za osem točk.

Komentari

Vaš komentar