Russell v prvi tretjini sezone pričakoval zmago

Avtomoto 8. Jun 20229:45 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Čeprav je George Russell edini dirkač formule ena, ki je v tej sezoni na vseh sedmih dirkah končal v točkah, pa je v pogovoru za uradno stran prvenstva priznal, da je od svojega prvega leta pri Mercedesu pričakoval več. Toda srebrne puščice po spremembi pravil niso na ravni prejšnjih let.

V svoji četrti sezoni v kraljici motošporta je 24-letnik iz Anglije pokazal veliko konstantnosti. Na vseh sedmih dirkah je končal med prvo peterico, dvakrat (v Avstraliji in Španiji) pa je stopil tudi na najnižjo stopničko zmagovalnega odra. Čeprav je v skupnem seštevku po tretjini sezone s 84 točkami na četrtem mestu – karierno veliko uspešnejši moštveni kolega Lewis Hamilton je s 50 točkami šesti – pa George Russell ni zadovoljen s svojim uvodom pri Mercedesu.

“Če bi me pred začetkom sezone postavili pred dejstvo, da po sedmih dirkah moje ime še ne bi bilo zapisano med zmagovalci dirke za F1, bi bil absolutno razočaran. A glede na hitrost avtomobila in stanje, v katerem se je ekipa znašla, se lahko zadovoljen s svojimi predstavami,” je dejal Russell, ki se je k osemkratnim zaporednim konstruktorskim prvakom pred sezono pridružil iz Williamsa.

“Težko bi na katerikoli dirki dosegel več, a prostor za napredek je vedno. Želiš si več, sploh ko bolj razumeš avto. Želim se boriti za naslov svetovnega prvaka. A borimo se proti izvrstnemu Maxu Verstappnu z Red Bullom, izjemno delo s Ferrarijem opravlja tudi Charles Leclerc. Moramo se še naprej boriti,” je dejal Britanec.

V Španiji se je pogumno boril s poznejšim zmagovalcem Verstappnom:

Kljub prestopu k eni najuspešnejših ekip v zgodovini formule ena, ki je vse od začetka hibridne dominirala v konkurenci, nato pa ob letošnji spremembi pravil doživela velik padec, za Russlla tako najboljša uvrstitev ostaja lansko drugo mesto iz VN Belgije. Takrat se je v dežnih kvalifikacijah z Williamsom uvrstil tik za Verstappna, nato pa v nedeljo po štirih krogih za varnostnim avtomobilom tudi stopil na drugo stopničko.

O možnostih srebrnih ta konec tedna v Azerbajdžanu pa je Russell povedal: “V Monaku smo se v počasnih zavojih srečali s precej omejitvami našega dirkalnika. A smo se veliko naučili in verjamem, da bomo tokrat naredili korak naprej. Peto mesto v kneževini je bil soliden rezultat in sem samozavesten, da bo tokrat še bolje.”