Sainz ostaja v rdečem: “Najboljši dirkaški dvojec v F1”

Avtomoto 21. Apr 202210:56 > 11:11
Carlos Sainz, foto: HOCH ZWEI via Guliver

Carlos Sainz ostaja del znamenite italijanske konjušnice iz Maranella. S Ferrarijem dirkalnikom bo upravljal vsaj do konca leta 2024, potem ko je s trenutno vodilno ekipo formule ena pogodbo podaljšal še za dve sezoni.

Ferrari v letošnji sezoni po 15 letih čakanja na nov svetovni naslov končno znova deluje konkurenčen za sam vrh. V Maranellu so z odločitvijo, da s španskim dirkačem pogodbo podaljšajo do leta 2024, svetu poslali jasno sporočilo. Italijani namreč verjamejo, da imajo v trenutnem tandemu Charles LeclercCarlos Sainz dirkača, ki lahko izpolnita zastavljene cilje. Oba sta zdaj na poskočnega konjička vezana do konca leta 2024.

Sezona se je za Ferrari začela skoraj sanjsko. Na uvodnih treh dirkah so vpisali dve zmagi, pet uvrstitev na zmagovalni oder in so s 104 točkami zanesljivo na vrhu seštevka konstruktorjev oziroma z 71 Monačan na vrhu seštevka dirkačev. Carlos na 3. mestu zaostaja že 38 točk, štiri točke več je zbral George Russell.

Edina črna pika sezone je odstop Sainza na tretji dirki sezone v Melbournu. Najprej je napako storil v kvalifikacijah, nato se je na dirki zavrtel in odstopil že v prvem krogu, sicer bi imel Ferrari najverjetneje še tretjič zapored na stopničkah oba dirkača.

Ferrarijev dvojec je sanjsko začel sezono v F1. Foto: Guliverimage

“Najboljši dirkaški dvojec v F1”

Podaljšanje pogodbe s Sainzem so v Maranellu objavili tik pred VN Emilije Romanje v Imoli, ki velja za domačo dirko Ferrarija. “Večkrat sem poudaril, da imamo najboljši dirkaški dvojec v F1. Z vsako naslednjo dirko je bilo bolj jasno, da moramo Carlosu podaljšati pogodbo,” je podpis komentiral šef ekipe Mattia Binotto.

Medtem ko je 27-letni Španec dodal: “Ves čas zatrjujem, da v formuli ena ni boljše ekipe. Po le enem letu tukaj lahko potrdim, da je vožnja za to moštvo nekaj unikatnega in neprimerljivega z ostalimi.”

Komentari

Vaš komentar