V Bakuju ognjemet že pred štartom: “Postavite ju v ring!”

Avtomoto 6. Jun 20219:18 > 9:33
Šefa ekip Mercedes in Red Bull, Toto Wolff in Christian Horner. Foto: Guliverimage

Pred Veliko nagrado Azerbajdžana v Bakuju sta bila šefa najboljših moštev v seštevku, Mercedesa in Red Bulla, precej bojevito nastrojena eden proti drugemu. Na njuno vročo kri sta se v šaljivem tonu odzvala tudi prva dirkača obeh ekip. Sedmo dirko letošnje sezone si ob 14. uri poglejte na programu Sportklub 1!

Toto Wolff (Mercedes) in Christian Horner (Red Bull) sta znova streljala strupene puščice in tako dodatno popestrila dirkaški konec tedna v Bakuju.

V zadnjem obdobju so vroče pogovore sprožili fleksibilni karbonski delci, ki naj bi se premikali bolj od dovoljenega. S prstom eden na drugega kažeta tako Wolff kot Horner. Že na VN Španije so pri Mercedesu Red Bull obtoževali neregularnega zadnjega krilca. Ta konec tedna Avstrijci vračajo udarec in Nemce obtožujejo, da regulacijam ne ustreza njihovo sprednje krilce.

Horner je v petek, po težavah Mercedesa na obeh treningih dejal: “Če bi bil na Totovem mestu, glede na sprednje krilce, ki ga imajo, bi raje zaprl usta.”

V zadnjem odzivu je Wolff Hornerja označil za težaka: “Provocira in si zgolj želi nastopati pred kamero. Lahko je biti glasen, ko si na vrhu tabele. Lahko bi bil malce skromnejši.”

Morali bi ju spraviti v ring!” se je na novinarski konferenci po sobotnih kvalifikacijah pošalil Lewis Hamilton, dirkač Mercedesa. Nadaljeval je Max Verstappen: “Morda je težava njuna teža, nista v isti kategoriji. Enako velja za višino in doseg rok!

To je Formula 1, veliko je v igri. Vsak si želi zmagati, vsak je tekmovalen, zato je to nekaj normalnega. Pa še ljudje imajo kaj brati, a ni tako? Dodatno podžiga tekmovanje,” je dodal Nizozemec, ki trenutno vodi v seštevku dirkačev. Pred Britancem ima štiri točke prednosti.

Dirko bo s prvega mesta začel dirkač Ferrarija Charles Leclerc. Za njim sta vodilna v seštevku, drugi bo startal Lewis in tretji Max.

Ekipni seštevek:

1. Red Bull 149 točk
2. Mercedes 148
3. McLaren 80
4. Ferrari 78
5. Aston Martin 19
6. AlphaTauri 18
7. Alpine 17
8. Alfa Romeo 1
9. Williams 0
10. Haas 0

Komentari

Vaš komentar