Vinalesa bo menjal Crutchlow

Avtomoto 21. Avg 20218:01
Crutchlow bo vlogo nadomestnega dirkača namesto pri poltovarniški opravljal pri tovarniški ekipi Yamahe.

Znano je, kdo bo pri Yamahi zamenjal Španca Mavericka Vinalesa na dirki za veliko nagrado Velike Britanije. To bo domačin Cal Crutchlow, ki je lani sicer končal športno pot, a je letos že vozil v najelitnejšem razredu motociklizma.

Potem ko so iz japonskega proizvajalca sporočili, da je zgodbe med njimi in španskim dirkačem Maverickom Vinalesom konec, se je pojavilo kar nekaj ugibanj, kdo ga bo zamenjal.

Govorice so zelo hitro utišali kar pri Yamahi, kjer so potrdili, da bo na naslednji dirki (VN Velike Britanije v Silverstonu) poleg vodilnega v skupnem seštevku Fabia Quartararoja na njihovem motorju sedel še izkušeni Britanec Cal Crutchlow. Ni pa še znano, ali bo trikratni zmagovalec dirke to vlogo opravljal vse do konca letošnje sezone.

Izkušeni Crutchlow je sicer lani končal motociklistično kariero, zdaj pa bo imel priložnost v zelo kratkem času preizkusiti že drugi motor. Na Red Bull Ringu je namreč vskočil namesto poškodovanega Franca Morbidellija na poltovarniško Petronas Yamaho SRT. Za nekaj časa je bil moštveni kolega Valentina Rossija, zdaj pa se seli naprej po paddocku.

“Res je privilegij dirkati za Yamaho, čeprav je bil najprej načrt, da bom tri dirke odpeljal za moštvo Petronasa. A zdaj se je spremenilo, rad bi se zahvalil ekipi za razumevanje, se pa že veselim dirkanja za tovarniško moštvo,” je dejal izkušeni 35-letnik.

Komentari

Vaš komentar