Tim Gajser najhitrejši na Nizozemskem

Avtomoto 18. Jul 202116:51 > 17:22
Tim Gajser je še povečal prednost v skupnem seštevku. Foto: Honda Racing

Slovenski motokrosist Tim Gajser je zmagovalec četrte preizkušnje za svetovno prvenstvo v motokrosu, ki je tokrat potekala v nizozemskem Ossu. Naš drugi predstavnik Jan Pancar, ki tekmuje v razredu MX2, ni osvojil točk.

Prvo vožnjo je sicer zaznamovalo tudi trčenje v uvodnem krogu med domačinom Jeffreyjem Herlingsom in Italijanom Ivom Monticellijem, a je nazadnje domači adut vendarle prišel do prvega mesta. Drugi je bil njegov rojak Glenn Coldenhoff, tretji pa Gajser.

V nobeni vožnji ni zmagal, a vse skupaj je bilo dovolj za skupno zmago. Foto: Honda Racing

Izkoristil smolo Herlingsa

Zaradi posledic nesreče pa nato Herlings v drugi vožnji ni nastopil. Gajser jo je začel na drugem mestu, po napaki Francoza Romaina Febvreja, ki je zapeljal s proge, pa je pridobil eno mesto. Nato se je večino vožnje boril za prvo mesto s Jorgejem Pradom, ki pa ga je Gajser tri kroge pred ciljem le prehitel. A vožnje ni končal na prvem mestu, saj ga je v zadnjem krogu prehitel Italijan Antonio Cairoli. V seštevku obeh voženj je Gajser kljub temu prepričljivo zmagal z 42 točkami, Cairoli je bil drugi z 38, Febvre pa tretji s 36.

“Zelo težka proga, svoje je naredila tudi vročina. Malce sem res razočaran. Vedel sem, da je Cairoli za menoj in da prihaja ter da je močan, ampak vedel sem tudi, če bom drugi, da bom dobil dirko,” je bil po drugi zmagi v zadovoljen slovenski šampion, ki ostaja motokrosist z rdečo številko.

Povečal prednost v skupnem seštevku

Po dirki na Nizozemskem je Gajser obdržal prvo mesto v seštevku SP. Po prvi vožnji se mu je sicer povsem približal Herlings, na koncu pa slovenski as na naslednje dirke odhaja s 166 točkami, drugi je Herlings s 143, kolikor jih ima po novem tudi tretji Cairoli.

V razredu MX2, kjer tekmuje tudi Jan Pancar, je slavil Belgijec Jaago Gerts. Drugi je bil Avstralec Jed Beaton, tretji pa Nizozemec Kay de Wolf. Edini slovenski predstavnik Pancar tokrat ni prišel do točk, v prvi vožnji je bil 25., druge pa ni dokončal.

Naslednja dirka za SP bo že naslednji konec tedna v češkem Loketu.

Komentari

Vaš komentar