Alex Smith zrušil Pittsburgh

Alex Smith
Charles LeClaire-USA TODAY Sports

V letošnji sezoni Lige NFL ni več neporažene ekipe. Washington je v noči na torek pripravil veliko presenečenje in v gosteh s 23:17 premagal Pittsburgh. Steelersi so do omenjene tekme nanizali 11 zmag in bili v obračunu z Washingtonom veliki favoriti. Na drugi tekmi večera je Buffalo s 34:24 premagal San Francisco.

Po prvi četrtini nihče ni pričakoval presenečenja v prestolnici. Prvi del igre se je končal brez osvojenih točk, v drugem delu igre pa je sledila super igra Pittsburgha, ki je po dobri podaji Bena Roethlisbergera v končno cono proti Diontaeju Johnsonu povedel s 7:0. Štiri minute pred koncem polčasa je Roethlisberger navdušil še s super podajo dolgo 50 jardov za Jamesa Washingtona in gostje so povedli s 14:0. Delovalo je, da ekipi iz prestolnice preti katastrofa, nato pa je sledil neverjeten preobrat. Gostitelji so se najprej približali z uspešnim strelom Dustina Hopkinsa, nato pa je sredi tretje četrtine v končno cono stekel še Peyton Barber in zaostanek znižal na 10:14.

Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnjih 15 minutah. Najprej je Matthew Wright z udarcem znova poskrbel za +7, nato pa je na sceno stopil podajalec Washingtona Alex Smith. Slednji je devet minut pred koncem v končni coni s podaji našel Logana Thomasa, nato pa je Smith s super igro v napadu Washingtonu priigral dva udarca, ki ju je Hopkins uspešno izvedel za zmago s 23:17. Zadnjega je zadel 17 sekund pred koncem tekme.

Alex Smith je tekmo končal z 296 jardi in eno podajo za zadetek. Roethlisberger je zbral 305 jardov in dve podaji za zadetek, hkrati pa tudi eno prestreženo podajo.

Komentari

Vaš komentar