Človek iz stekla – Watt spet na operacijo

Ameriški nogomet 28. Okt 202114:31 1 komentar
J. J. Watt
Getty Images

Eden izmed najboljših obrambnih igralcev lige NFL, član Cardinals J. J. Watt bo moral očitno na novo operacijo. Tokrat je utrpel poškodbo ramena.

Watt se je lani rešil ekipe, ki je njegovo kariero zavirala, ker niso bili redni udeleženci končnice (Houston) in pred sezono 2021 prišel v Arizono. Slednja letos še ne pozna poraza in vse skupaj je delovalo, da se za hrusta z obrambne linije obeta lepše poglavje, potem pa je včeraj v javnost prišla informacija o novih težavah.

Nogometaš iz Wisconsina je v svoji profesionalni karieri od leta 2011 nabral že toliko poškodb, da bi lahko iz predelov telesa, ki jih je načel, sestavili skoraj celotno anatomijo homo sapiensa.

JJ Watt
JJ Watt

Kronološko zaporedje vseh tegob

V sezoni 2012 dislociran komolec desne roke, leta 2015 natrgana trebušna mišica, pa potem zlom dlančne kosti le nekaj dni zatem. V letu 2016 je imel Watt nato kronične težave s hrbtom (hernija) in šel na operacijo vretenc, sezono 2017 začel z izpahnjenim prstom na levi roki in nadaljeval z zlomom noge tik pod kolenom.

Marsikdo bi obupal, končal kariero, J. J. se ni dal in športno zgodbo nadaljeval. Sezona 2018 ga je pockrljala in zdelo se je, da so težave mimo, potem pa je že takoj po novem letu 2019 načel koleno. Oktobra istega leta je nastradala prsna mišica, sedaj pa prvič tudi rama.

Kot poroča najbolje obveščeni novinar o ligi NFL, Adam Schefter (ESPN), bo moral Watt na operacijo ramena, ki ga bo z nogometnih zelenic oddaljila do konca sezone 2021. Zadeva je boleča predvsem zaradi dejstva, da je končno prišel v ekipo, ki bi se lahko potegovala za nastop v februarskem Super Bowlu.

Poškodbo zgornjega dela telesa je utrpel med 2. četrtino nedeljske tekme proti svoji nekdanji ekipi Texans, v torek se na treningu ni pojavil, včeraj pa je postalo jasno, da bo potrebna operacija. Arizono ponoči ob 2.20 uri čaka poslastica osmega kroga proti Green Bay Packers, ki si jo lahko ogledate na Sportklubu 2.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje