NFL: Tretja zaporedna zmaga Heineckeja nad MVP-jem lige

Ameriški nogomet 30. Nov 202115:16 0 komentarjev
Naomi Baker/Getty Images

V ponedeljkovi nočni tekmi sta se na FedEx Fieldu pomerili ekipi Washington Football Team in Seattle Seahawks. Do zmage so po prestreženi podaji tik pred končno cono prišli domači, ki s peto zmago v sezoni ohranjajo upe na končnico. Podajalec kluba iz prestolnice ZDA, Taylor Heinecke, je premagal še tretjega igralca, ki se lahko v sovji karieri pohvali z nazivom najkoristnejšega igralca lige. Po Tomu Bradyju in Camu Newtonu je "padel" še Seattle, Russella Wilsona.

Washington Football Team (5-6) so bili celotno srečanje boljši nasprotnik. A tekma bi se kmalu lahko končala drugače. Dve minuti in petnajst pred koncem je Taylor Heinicke v četrtem poskusu na golovi črti našel povratnika po poškodbi Logana Thomasa. Izgledalo je, da je Thomas prešel gol linijo, a sodniki so po natančnejšem pregledu svojo odločitev spremenili.

Seahawks so tako dve minuti pred koncem dobili možnost. Po touchdownu Russella Wilsona na Freddieja Swana so prišli do -2, a je Wilson poskus za dve točki zapravil. Njegovo podajo je prestregel Kendall Fuller in tako zapečatil usodo Seahawksov (3-8), ki so s tem porazom bržčas pokopali realne možnosti za uvrstitev v končnico.

Foto: Guliverimage

Seahawks po začetnih zmagah niso našli odgovora na slabo igro. Zaskrbljujoča je forma Wilsona, ki je po poškodbi prsta hitel nazaj na zelenico in se vrnil po vsega 37 dneh, a očitno tudi Wilson ni v optimalni formi.

Njegove podaje so nenatančne, v ključnih trenutkih kot recimo na poskusu za konverzijo za dve točki pa nima pregleda nad igro in tako zgreši popolnoma proste igralce — tokrat ni videl odkritega D. K. Metcalfa, ki je sicer na celi tekmi ujel le eno žogo za 13 jardov.

Seahawks so letos v primerjavi s preteklimi sezonami neprepoznavni — šele prvič so izgubili štiri tekme zapored z Wilsonom kot prvim podajalcem, prav tako pa so prvič, odkar je njihov podajalec Wilson, v sezoni izgubili vsaj osem tekem. Ob zaostreni konferenci NFC je bržkone apetitov po končnici že konec.

Nasprotno po 11 tekmah velja za Washington, ki je trenutno na sedmem mestu konference NFC. Enak izkupiček kot WFT imajo še tri ekipe, kar nakazuje na napetih pet tednov.

Niti Washington ni odigral preveč dobro, a vseeno je to zadostovalo za zmago. Taylor Heinicke je podal za 223 jardov in en touchdown, enega pa je po tleh dodal se J. D. McKissic. Slednji je sicer tekmo kasneje zaradi poškodbe zapustil, a je njegov agent že sporočil, da je z McKissicom vse v redu.

To je bila za Washington tretja zaporedna zmaga, ki jih ob ugodnem razpletu znotraj divizije NFC vzhod drži v igri za prvo mesto.

Liga NFL, 12. teden
Washington Football Team – Seattle Seahawks 17:15

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!