NFL zvezdnik bo lovil šprinterske olimpijske sanje

FOTO: Guliverimages

Zvezdnik lige ameriškega nogometa NFL DK Metcalf se bo ta konec tedna preizkusil v šprintu na 100 metrov na atletskem mitingu v ZDA. Če bo razdaljo pretekel v času 10,20, si bo zagotovil mesto na kvalifikacijah za olimpijske igre v Tokiu.

DK Metcalf, zvezdnik ekipe Seattle Seahawks, je eden od hitrejših igralcev v ligi NFL.

Posnetek enega od njegovih šprintov, pri katerem je dosegel hitrost kar 36,4 kilometra na uro (Jamajčan Usain Bolt je pri postavljanju svetovnega rekorda na 100 metrov v povprečju tekel 37,6 kilometra na uro), je lani zaokrožil po spletu.

Opazili so ga tudi pri Ameriški atletski zvezi (USATF) in ga na Twitterju, verjetno bolj v šali kot zares, povabili, da se preizkusi na olimpijskih kvalifikacijah. Triindvajsetletni Metcalf je izziv sprejel in najavil, da bo konec tega tedna nastopil na mitingu pod okriljem USATF.

Ali bo tekel dovolj hitro, da se uvrsti v olimpijske kvalifikacije, bomo izvedeli že konec tedna. Odgovor na vprašanje, ali bomo Metcalfa videli tudi v Tokiu, pa, če bo konec tedna seveda uspešen, še kak mesec in pol pozneje. Ameriške kvalifikacije za letošnje olimpijske igre bodo na sporedu sredi junija.

Američani so v teku na 100 metrov na zadnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiro sicer prejeli srebro. Pritekel jim ga je Justin Gatlin. Olimpijski prvak je bil zdaj že upokojeni jamajški zvezdnik Bolt.