NFL: Šest ekip, prosta pa le tri mesta

NFL 29. Dec 201713:06 > 13:12
Harry How, Getty Images Sport

Sedemnajsti teden lige NFL bo pokazal, katere ekipe bodo 31. decembra zaključile sezono 2017 in katere se bodo borile za nastop na Super Bowlu LII. Tri mesta za končnico bo lovilo šest ekip.

V konferenci AFC se bodo za končni vlak med šest najboljših potegovale štiri ekipe – Baltimore Ravens, Tennesee Titans, Buffalo Bills in Los Angeles Chargers. Trenutno najbolje kaže Ravensom, ki morajo za preboj med najboljših šest premagati Cincinnati Bengals. V kolikor Ravensom to ne uspe, lahko računajo tudi na poraz Titansov ali pa Billsov, s čimer bi si ravno tako zagotovili nastop v končnici.

Pred začetkom 17. tedna se na šestem mestu nahaja ekipa Tennessee Titans, ki bodo tokrat igrajo proti divizijskim rivalom Jacksonville Jaguars. Slednji so sicer že pretekli konec tedna osvojili naslov prvaka divizije prvič po sezoni 2003 in bodo (najverjetneje) osvojili tretje mesto konference AFC. Titanse v končnico pelje zmaga ali pa poraz tako Billse kot Chargerse.

Tako Billsi in Chargersi (obe ekipi 8-7) bosta ob svojih zmagah potrebovali še pomoč Bengalsi in Jaguarsi. Billsi bodo igrali proti Miami Dolphins, Chargers pa čaka obračun z Oakland Raidersi.

V konferenci NFC je še vedno najbolj zanimivo v diviziji NFC jug, kjer se za naslov borita še New Orleans Saints in Carolina Panthers. V kolikor Saintsi zmagajo, se bodo veselili naslova prvaka omenjene divizije in domače tekme v rpvem tednu končnice. V kolikor Saintsi presenetljivo izgubijo proti Tampa Bay Buccaneersom, Carolina pa v gosteh premaga Atlanta Falconse, se bodo naslova prvakov veselili pri Panterjih. A Cama Newtona in soigralce do naslova prvaka divizije loči težka tekma proti Falconsom. Slednji so trenutno na šestem mestu konference NFC, v končnico pa jih popelje že zmaga proti Panthersom.

V kolikor Falconsi izgubijo, Seattle Seahawksi pa premagajo ekipo Arizona Cardinals, se bodo Seahawksi povzpeli na šesto mesto konference in tako kot zadnja, šesta ekipa prišli v končnico.

V konferenci NFC je znano, da bo pot do Minneapolisa potekala prek Philadelphie, ki si je že zagotovila prednost domačega terena tekom celotne končnice. V konferenci AFC trenutno najbolj kaže ekipi New England Patriots, ki bi si z zmago proti New York Jets zagotovili prvo mesto konference. Veselje Patriotsov lahko preprečijo Jets z zmago, obenem pa bi morali Pittsburgh Steelersi premagati Cleveland Brownse, katerim pa do sedaj v sezoni 2017 ni (še) uspelo zmagati.

Liga NFL, 17. teden:

Detroit Lions – Green Bay Packers

Indianapolis Colts – Houston Texans

Minnesota Vikings – Chicago Bears

New York Giants – Philadelphia Eagles

Dallas Cowboys – Washington Redskins

Pittsburgh Steelers – Cleveland Browns

Atlanta Falcons – Carolina Panthers

Baltimore Ravens – Cincinnati Bengals

Miami Dolphins – Buffalo Bills

New England Patriots – New York Jets

Tampa Bay Buccaneers – New Orleans Saints

Tennessee Titans – Jacksonville Jaguars

Denver Broncos – Kansas City Chiefs

Los Angeles Chargers – Oakland Raiders

Los Angeles Rams – San Francisco 49ers

Seattle Seahawks – Arizona Cardinals