Carson Palmer gre v pokoj

NFL 3. Jan 201811:35 > 12:02
Stephen Dunn, Getty Images Sport

Prva izbira na položaju podajalca ekipe Arizona Cardinals, veteran Carson Palmer, je sporočil, da se po 15 letih v ligi NFL poslavlja od profesionalnega igranja. S tem je sledil zgledu trenerja omenjene ekipe, Brucea Ariansa, ki je upokojitev napovedal takoj po koncu rednega dela sezone.

“Kako vem, da je pravi trenutek? Enostavo pač vem, da je,” je povedal Palmer, ki je bil leta 2003 na naboru lige izbran kot prvi “pick” ekipe Cincinnati Bengals, pa v Ohiu niti približno ni pokazal tistega, kar so od njega takrat pričakovali.

Kariero so zaznamovale številne poškodbe, imel pa je tudi nekaj sezon s spoštovanja vrednimi številkami in uvrstitvami v končnico. Za Bengalse je igral do leta 2010, ekipo dvakrat popeljal v “playoff”, potem igral še pri Raidersih in bi leta 2011 z ekipo iz Oakland skoraj prišel v končico.

Pred petimi leti je sledila selitev v Arizono, kjer je dosegal največje uspehe. V sezoni 2015 je zabeležil rekordno jardažo (4671) in največje število “touchdownov” v posamezni sezoni (35).

Tedaj so Cardinalsi igrali konferenčni finale NFC, v zadnjih dveh sezonah pa ostali brez “playoffa”, trikratni udeleženec Pro Bowla je letos večinoma počival zaaradi poškodbe. To je bil verjetno tudi glavni razlog, da je pri 38 letih sporočil slovo.