Brady ne verjame Phialdelphijini vlogi “underdoga”

NFL 30. Jan 201810:59 > 11:10
Neža Pavčič

V prenabitem Xcel Energy Centru, sicer domu hokejske ekipe Minnesota Wild, se je odvil Opening Night oziroma začetek medijskega cirkusa pred prihajajočim Super Bowlom, na katerem so se igralci prvič predstavili javnosti.

Opening Night, kjer se prvo nepisano pravilo glasi “glej pod noge in ne naokoli, da se ne spotakneš ob številne kable”, je poskrbel za nepregledno množico, ki se je najštevilčneje zbrala prav pred odrom Toma Bradyja.

Prva dostopnost medijev in novinarjev do igralcev se že tradicionalno začenja v ponedeljek, glavna zvezda pa je bil — še enkrat več, tokrat že osmič v svoji karieri — podajalec ekipe New England Patriots.

Nikoli si nisem predstavljal, da bom v tem položaju. Že da na Super Bowlu nastopiš enkrat, se uresničijo sanje, biti tu osemkrat pa je neverjetno. To priložnost zelo cenim. Na začetku …. čas je tako hitro minil. Zato to še toliko bolj cenim in jih želim maksimalno izkorisititi. Dva Super Bowla smo izgubili, v sezoni 2007, nato pa bili s Super Bowlom XLVI srečni, da smo hitro prišli nazaj. Po tem smo resda še dvakrat zmagali, vendar je ta sedaj tisti, ki je najbolj pomemben,” je za Sportklub povedal Brady, ki je v 16 sezonah kot podajalec Patsov nastopil na osmih Super Bowlih — to je absolutni rekord.

Tokrat se bodo Patriotsi ponovno, kot že v sezoni 2004, pomerili proti moštvu Philadelphia Eagles. Patriotsi so se z zmago nad Jacksonville Jaguars na Super Bowl uvrstili že desetič v zgodovini franšize, vendar jih bo tokrat čakala drugačna ekipa Eaglesov, ki bo v vlogi “underdoga”. A Brady tej vlogi ne naseda: “Dobili so 13 tekem v sezoni in prišli so na Super Bowl. Zame niso underdogi, ampak ekipa, ki je trdo delala in si zaslužila Super Bowl. Kdorkoli postane prvak konference NFC in omenjeno konferenco zastopa na Super Bowlu, ni underdog. Tej zgodbi ne verjamem.”

Kljub temu številni Eaglesi mislijo, da so Patriotsi izraziti favoriti pred prihajajočim vrhuncem sezone. “Mislim, da je biti underdog mentaliteta naše ekipe. To je mentaliteta našega mesta in to mi pravzaprav popolnoma ustreza,” je dejal Doug Pederson, ki je bil po lastnem mnenju “under dog celo življenje”.

Malcolm Jenkins se strinja s Pedersonom. “Vsi so nas označili za underdoge, vse odkar smo se uvrstili v končnico. Večina igralcev v ekipi je bila na prejšnjih ekipah odpuščenih, zamenjanih ali pa na naboru izbranih prenizko, da bi odšli v druge klube. Tako da imajo sedaj taki primeri možnosti za osvojitev Super Bowla,” meni Jenkins.

Veliko polemik je požela zgodba iz Bostona, kjer je eden izmed radijskih voditeljev komentiral Bradyjev novi dokumentarec Tom vs. Time, saj je dejal, da je tečen in razvajen. Omenjeno izjavo je avtor podal v četrtek — ne glede na to, da se pri Patsih prah dokaj hitro poleže, pa je bila v ponedeljek omenjena debata še živa, a zaradi čiso napačnega razloga — začel se je Super Bowl in “potrebno” je iskati “zgodbe” za poročanje (rumenih) medijev.

Ne glede na to, kolikokrat Patsi igrajo na Super Bowlu, je prav prvi podajalec ekipe tisti, ki pritegne največ pozornosti medijev (in navijačev). Tokrat pa bo poleg Bradyja v središču pozornosti tudi Josh McDaniels, ki bo skupaj z Bradyjem odvodil zadnjo tekmo v vlogi koordinatorja napada, saj se po sezoni seli k moštvu Indianapolis Colts, kjer bo prevzel krmilo glavnega trenerja.

Odnos z Joshom je poseben. O prihodnosti sicer nisva veliko govorila. Vedno je imel ponudbe za delo, saj je odličen trener. Zasluži si priložnost, saj je odličen trener in vsaka ekipa si lahko le želi vodjo, kot je on,” je dejal Brady.

Če je to najina zadnja skupna tekma, jo bova poskušala narediti čim bolj posebno. Še vedno nas čaka cel teden priprav in pred nami je težka naloga. V kolikor bomo premagali Philadelphio, bo to res izjemen spomin,” je še dodal Brady.

Neža Pavčič

Na morebitno novo slavje New Englanda bo potrebno počakati do nedelje, potrebno pa je dodati, da je Philadelphia v vlogi izrazitega underdoga le na papirju. A tako je bilo tudi pred tekmo z Atlanto, ko so bili Falconsi favoriti za zmago, na koncu pa so Eaglesi premagali tako Falconse kot favorizirano Minnesoto.

Čeprav Brady zanika namigovanja izrazite vloge favoritov, je jasno, da nobena druga ekipa proti Patriotsom ne bo prevzela vloge favorita ne glede na to, kako dobra je. Nenazadnje so bili tudi Patriotsi že v vlogi underdoga v sezoni 2001, ko so nato po napetem finišu ugnali takratne St. Lous Ramse in si priborili prvi naslov v zgodovini franšize.

Kako se bo razpletla nedeljska tekma oz. ali bo v vlogi underdoga do zmage na Super Bowlu prišla ekipa, ki se bori za prvi naslov franšize, ali pa se bo dinastija Patriotsov nadaljevala, si boste lahko v živo ogledali na kanalih televizije Sportklub. Tekma je na sporedu 5. februarja ob 00.30.